Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de Nostradamus

Les dues profecies de Nostradamus per al 2022 que ara es veuen d'una altra manera

Nostradamus va recollir alguns dels esdeveniments més importants d'aquest any

Nostradamus, a més d'apotecari, va ser un dels personatges que més vaticinis va escriure i va recollir al seu llibre 'Las profecias'. Un total de 942 quartetes poètiques on es descriuen els fenòmens futurs que viurà la humanitat.

El seu origen es remunta a l'any 1555 i la quantitat d'encerts sorprèn cada dia més. Fent una aproximació al món actual, es podria dir que Nostradamus va predir amb encert alguns dels esdeveniments que estem vivint.

Les dues profecies encertades de Nostradamus

Les profecies es caracteritzen per la llibertat d'interpretació. Segons la ment de qui les revisi, poden fer referència a diferents esdeveniments d'un marc històric concret.

Imatge d'un retrat caricaturesc del filòsof Nostradamus
Nostradamus va predir diversos esdeveniments que s'han complert. | Pixabay 

Però tenint en compte les calamitats que estem patint, no és estrany que vulguem saber més sobre el futur que ens espera. Aquí, el visionari francès entra en joc per ser un dels més famosos i prestigiosos al seu camp.

En aquest sentit, només cal donar un cop d'ull al seu llibre per veure què ha de venir. Concretament, va vaticinar la mort d'un líder polític. «La mort sobtada del primer personatge, serà canviat i en posaran un altre al seu regne».

Si això ho comparem amb la situació actual entre Rússia i Ucraïna, es podria entendre que en algun d'aquests dos bàndols hi ha «el primer personatge».

Muntatge fotogràfic de Volodímir Zelenski ​i Vladímir Putin
Nostradamus va vaticinar la mort d'un líder polític que hauria de veure la guerra entre Rússia i Ucraïna. | CatalunyaDiari

Nostradamus també fa referència a la caiguda de la Unió Europea, almenys així ho interpreten alguns. «Temples sagrats del temps romà rebutjaran els fonaments de la seva fundació», va escriure al segle XVI. Un trencament dels estats membres que podria haver estat conseqüència del Brexit.

Però la profecia per excel·lència és la que fa referència a la inflació i la gana. «La mel costarà molt més que la cera de les espelmes; tan alt el preu del blat», va vaticinar. Aquí, el francès parlava d'una pujada considerable del preu, cosa que fa mesos que patim.

Nostradamus ja va predir el canvi climàtic

Un altre dels punts a tenir en compte és la seva predicció del canvi climàtic. «Sota el clima babilònic oposat, gran serà sense vessament».

Un encert més de Nostradamus que deixa en evidència els últims esdeveniments climatològics que hem viscut. Desastres naturals, sequera i tota mena d'esdeveniments atmosfèrics que podrien provocar greus conseqüències i, fins i tot, guerres.

Imatge de Nostradamus i un pantà afectat per la sequera.
Nostradamus va encertar de ple amb el canvi climàtic. | Cedida 

«Com el sol, el cap segellarà el mar resplendent, els peixos vius del Mar Mort gairebé bulliran», va escriure. Una referència clara a l'augment del nivell del mar i els canvis que s'han registrat de la temperatura de l'aigua.

Com hem dit anteriorment, les paraules de Nostradamus són lliures d'interpretació. Però és innegable que allò que deia al segle 16 s'ajusta a la perfecció el 2022.

Un tiquet de compra.
Nostradamus també va encertar la pujada dels preus. | Pixabay 

Poden ser coincidències, però convé tenir a prop 'Las Profecias' de Michel de Nôtre-Dame, més conegut com a Nostradamus, per fer-nos una idea del futur. Encara que atesa l'ambigüitat de les paraules, són fàcilment adaptables a qualsevol fet o esdeveniment històric.

De fet, es creu que el francès va basar gran part del seu treball en les profecies apocalíptiques que es recullen a la Bíblia. Només va haver d'adaptar-les als temps actuals i sumar-ne els suposats presagis i visions. Ja veurem si el temps li dona la raó.