Rosalía, protagonista de les classes que dona un professor en un institut

El professor de Barcelona ha guanyat l’atenció dels seus alumnes utilitzant aquests mètodes tan innovadors

Un professor de llengua i literatura de Barcelona, Cristian Olivé, ha aconseguit tenir els seus alumnes atents gràcies als seus mètodes innovadors i divertits. Fa la seva classe utilitzant temes musicals de la Rosalía o amb sèries de Netflix, i així aconsegueix una classe més dinàmica amb molt bons resultats.

El dia a dia dels estudiants

Aquest professor està interessat a poder traslladar els interessos del dia a dia que poden tenir els estudiants a les seves classes. Per aquest motiu, fa ús del llenguatge que trobem a les xarxes socials o de les sèries que es consumeixen avui en dia.

D’altra banda, l’objectiu que té fent aquest tipus de classes és transmetre als seus alumnes que no té cap prejudici per allò que els agrada i vol demostrar que dels seus interessos també poden aprendre. Vol ensenyar llengua i literatura des de la seva realitat i al mateix temps, ajudar a que siguin unes persones crítiques. Els estudiants, que tenen entre 12 i 13 anys, estan ben contents i han decidit presentar el seu professor a un tribunal perquè l’anomenin el professor de l’any.

Innovació pedagògica

L’Olivé es considera un professor rebel, considera que aquells mètodes i programacions que s’han utilitzat fins ara haurien de deixar-se de banda perquè no interessen i està molt llunyà de la realitat dels joves d’avui. Creu que és millor situar els alumnes en el centre del seu propi aprenentatge i és partidari de fer una selecció del temari que realment pot interessar a la classe perquè els hi resulti útil en el futur. Tot i això, continua utilitzant els mètodes tradicionals que han estat exitosos, però creu que l’educació i la societat han d’anar agafats de la mà i no ha de fer por la innovació pedagògica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida por Cristian Olivé (@xtianolive) el

La Rosalía ensenya literatura medieval

Els alumnes van començar sorpresos per aquesta metodologia però s’ho passen molt bé. En les seves classes, Romeu i Julieta s’envien missatges a través de Whatsapp. La Rosalía ensenya literatura medieval. Els estudiants es converteixen en guionistes d’aquells vídeos que poden veure durant hores. Han convertit una novel·la en un compte d’Instagram i han realitzat diferents qüestionaris a través de les xarxes socials durant el primer trimestre.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari