Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imagen de archivo de un profesor holográfico impartiendo una charla.

Els professors espanyols podrien ser hologrames en un futur pròxim

L'executiu ha seleccionat vuit nous projectes, alguns d'ells educatius, per als quals s'ha adjudicat 40 milions d'euros

Imatge d'arxiu d'un professor hologràfic impartint una xerrada.
Madrid i Barcelona seran les primeres ciutats espanyoles a provar aquest sistema de classes virtuals | Imperial College London

La  crisi delcoronavirus  ha obert nous fronts que podrien canviar els nostres hàbits de vida per sempre. Tant és així, que en un futur no molt llunyà podríem convertir els nostres professors en hologrames per impartir classes  a domicili. La pandèmia ha posat de manifest la necessitat d'enfortir el sistema educatiu i promoure l'aprenentatge a distància. Per aquest motiu, el govern ha seleccionat diversos projectes pilots educatius sobre xarxes 5G.

L'executiu ha seleccionat vuit nous projectes, alguns d'ells educatius, per als quals s'ha adjudicat 40 milions d'euros dins del segon paquet d'ajudes dins del Pla Nacional 5G  i el  Pla Nacional de Territoris Intel·ligents  posat en marxa el 2018.

Classes virtuals amb professors convertits en hologrames

Un dels projectes posat en marxa es tracta d'un sistema que permet 'fotocopiar' imatges en moviment, i en tres dimensions, mitjançant rajos làsers per poder impartir classes de forma virtual però propera. D'aquesta manera, el professor virtual des de casa podria aparèixer en qualsevol aula a través de l'enviament d'aquestes imatges remotament. Els docents podran estar en qualsevol part, amb un monitor davant d'ells que es calibrarà per permetre que les persones de l'aula puguin interactuar amb ells.

Madrid  i Barcelona  seran les primeres ciutats a provar aquest nou mètode d'educació que podria implantar-se en un futur pròxim arran de la crisi sanitària. No obstant això, no es tracta d'un experiment pioner al nostre país.

Un mètode que revolucionarà el sistema educatiu

Ja fa un parell d'anys, l'Imperial College London va començar a usar la tecnologia d'hologrames per donar algunes classes als seus alumnes de forma regular, permetent que alguns docents d'altres centres imparteixin classes des de llocs remots. Sota aquest mètode s'ha aconseguit impartir una classe a distància que compti amb la proximitat i la interacció present en una classe presencial.

Amb aquest nou mètode s'obre una nova porta cap a la revolució tecnològica en l'educació. En els últims anys, el nostre sistema educatiu ha estat en el punt de mira per no adequar-se als avenços i a les noves possibilitats que ofereix la nova era digital.