La ministra d'Educació, Isabel Celaá

Isabel Celaá insinua que hi ha motius econòmics darrere la quarantena del Regne Unit

La ministra assegura que les decisions del govern britànic afecten Espanya

Davant el considerable augment dels brots i del nombre de contagiats de coronavirus a Espanya, el Regne Unit va decidir a finals del mes passat imposar una quarantena de 14 dies a tots aquells viatgers espanyols que arribessin al país britànic. La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha insinuat avui en una entrevista a Antena 3 que hi podria haver motius econòmics darrere d'aquesta decisió del Regne Unit.

«No ha estat favorable per a Espanya»

Isabel Celaá ha manifestat que «hi ha hagut interessos d'una altra naturalesa» per part del govern britànic, i ha acabat assegurant que els econòmics «poden estar entre ells, que és legítim». En aquest sentit, la ministra ha declarat que la decisió del Regne Unit «no ha estat favorable per a Espanya», referint-se a la recuperació del sector turístic espanyol. Tot i això, ha insistit en l'existència d'accions diplomàtiques per poder revertir la situació, ja que les empreses turístiques són una de les majors preocupacions del govern de Pedro Sánchez. 

Després de conèixer les últimes dades de la caiguda del Producte Interior Brut (PIB) d'Espanya, Celaá ha demanat no ser «catastròfics». La ministra ha assegurat que «estem en la reactivació», i ha insistit que el govern manté que l'economia espanyola tindrà una recuperació en V asimètrica

Més recursos educatius

La ministra d'Educació ha volgut recordar que els 2.000 milions d'euros aportats a les comunitats autònomes «no s'han de tornar». Tal com ha manifestat, la voluntat és que serveixin no només per afrontar despeses conjunturals, sinó que «tinguin una mirada llarga perquè l'educació necessita recursos. És precís buscar noves metodologies». 

D'altra banda, la ministra ha insistit que la presencialitat en el nou curs és un concepte «irrenunciable», i ha dit que intentaran que sigui així a tots els nivells educatius. Celaá ha dit també que els centres hauran de vetllar en tot moment perquè es compleixin les mesures de seguretat, entre elles la distància social fixada «per llei». «Volem que sigui el més normal possible. Començarem un curs en plena pandèmia i sense vacuna. El curs començarà en un entorn escolar segur», ha dit.