Calafell celebra el Nadal amb una desena d'activitats per a totes les famílies

Els actes més destacats són les jornades gastronòmiques, la cagada del tió, el Parc de Nadal per als més petits i la Cavalcada de Reis

El municipi de Calafell està de celebració nadalenca fins al pròxim dia 5 de gener, que els actes conclouran amb la Cavalcada dels Reis d'Orient la tarda abans del dia de Reis. Els carrers i places de Calafell s'ompliran d'alegria i de llum durant aquesta època de l'any tan màgica. El tió, els patges reials, l'home dels Nassos i els Reis d'Orient passant per Calafell per amanir aquestes festes de Nadal. A més, també cal destacar les  vuitenes jornades gastronòmiques, anomenades 'Tasta el Nadal a Calafell',  que es faran en diversos restaurants del municipi fins al 6 de gener. 

'Tasta el Nadal a Calafell'

El passat 16 de desembre, l'àrea de Turisme de Calafell va engegar la vuitena edició d'aquestes jornades gastronòmiques que s'allargaran fins al dia 6 de gener  de 2020. Diversos restaurant del municipi, concretament dotze, oferiran un menú amb preu tancat basat en plats típics d'aquesta època  de l'any. Hi ha diferents preus a partir de 18 euros, de manera que, és una oferta assequible per a molta gent. 

El 'Tasta el Nadal' és una campanya que va néixer per omplir un cert buit que la restauració local no aprofitava prou i  té l'objectiu de  potenciar la gastronomia calafellenca i l'activitat econòmica durant les dates nadalenques. Els establiments que aquest any participen en les jornades són: A Can Pilis, Eusebio, La Barca de Ca l'Ardet, Las Brasas, Mediterrani, Milan, Bistrô Segur, Oscar, La Mar de Fons, La Bodegueta del Pa Torrat, La Tabernita del J.T. i la pizzeria La Via Calafell.

Segons la tinent d'alcalde de Turisme, Lluïsa Lastgra, aquesta iniciativa «pretén potenciar i dinamitzar la gastronomia calafellenca i els restaurants en l'època del Nadal i alhora esdevenir un recurs turístic excel·lent». Lastsra afegeix que «les anteriors edicions han deixat un balanç molt positiu, que ha estat possible gràcies a la implicació i inestimable col·laboració dels establiments participants». S'han editat 1.500 exemplars d'un  llibret amb els menús oferts pels restaurants i que es poden trobar en diferents llocs. També es pot descarregar en format digital en aquest enllaç

Imatge del Parc de Nadal de Calafell | Toni González

Dóna la carta al Pare Noel, caga tió i el Parc de Nadal

Trobareu el pare Noel al Centre Cívic Cinema Iris durant els dies  21, 22 i 23 de desembre d'11.00 hores a 13.00 hores i de 18.00 hores a 20.00 hores. El 24 de desembre  d'11.00 hores a 13.00 hores i el 20 de desembre de 18.00 hores a 20.00 hores. Ho organitza el Fòrum Calafell. D'altra banda, el  pare Noel també serà al Centre Cívic Montse Civit i rebrà les vostres cartes el dia 21 de desembre de 17.00 hores a 20.00 hores. En aquesta ocasió, col·laboren l'Associació de Comerciants Segur Platja i Menuts de Calafell. 

Totes les persones que vulguin fer cagar el tió  de Calafell podran fer-ho el dimarts, 24 de desembre, a les 17.30 hores, a la plaça Catalunya. Ho organitza la Colla Gegantera de Calafell. Del 28 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, el Parc de Nadal s'instal·larà al Pavelló Jaume Vilamajó  d'11.00 hores a 14.00 hores i de 16.30 hores a 20.30 hores. 

Dóna la carta al patge reial, Cap d'Any i la Cavalcada

Si també voleu donar la carta als Reis, no patiu perquè els patges reials també seran a Calafell per recollir les vostres cartes. Al Centre Cívic Cinema Iris els dies 29 i 30 de desembre d'11.00 hores a 13.00 hores i de 18.00 hores a 20.00 hores. A més, del 2 al 5 de gener, al mateix Centre Cívic d'11.00 hores a 13.30 hores i de 18.00 hores a 20.30 hores, podeu visitar el 'Viatge al món del Nadal', un passatge per a infants on visitaran diferents escenaris nadalencs i acabaran donant la carta al patge reial. Ho organitza el Fòrum Calafell. 

Pel que fa al Cap d'Any, Calafell també celebrarà l'entrada de l'any 2020. El mateix dia 31 a partir de les 11.00 hores,  l'home dels nassos  farà una cercavila i un espectacle de titelles al Centre Cívic Cinema Iris. A la nit, a partir de les 23.45 hores, podreu gaudir de la festa de Cap d'Any que es farà a la plaça Catalunya. 

Cavalcada reis calafell
Imatge de la Cavalcada de Reis de Calafell | Toni González

El dia 5 de gener, el municipi de Calafell rebrà a SSMM els Reis d'Orient, però abans, podreu anar a recollir les vostres cartes amb els Reis Mags d'orient a Calafell Aventura (al costat de l'estació de Renfe) de 16.00 hores a 19.00 hores.  A les 19.15 hores, arrencarà la cavalcada de Reis, que sortirà des de Calafell Aventura i es dirigirà cap a la platja. A les 20.15 hores, SSMM els Reis d'Orient arribaran al poble. Paral·lelament, de 19.00 hores a 21.00 hores, podreu visitar el pessebre vivent  que s'instal·larà a la plaça Catalunya. Està organitzat per l'Associació de Veïns de Calafell Poble. 

Finalment, el municipi de Segur de Calafell també rebrà als Reis d'Orient i ho farà amb un espectacle de benvinguda al Port de Segur a les 16.30 hores. A les 17.00 hores, Ses Majestats arribaran amb vaixell i a les 17.45 hores començarà la cavalcada. De 18.30 hores a 20.00 hores, podreu recollir les vostres cartes amb els mateixos Reis d'Orient a l'Església de l'Assumpció. 

Les millors imatges del Pessebre Vivent de Calafell. | Toni González