El Programa de Gestió Alimentària de Reus, que lidera la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, ha posat en marxa una nova pàgina web, coincidint amb els vuit anys de la seva entrada en funcionament, que va ser el 27 d'agost de 2012. Amb aquest nou espai virtual es vol fer visible el treball en xarxa que fa possible aquesta iniciativa i fer més accessible la informació relacionada amb aquest projecte social que promou l'aprofitament alimentari.
La nova web, dissenyada per l’empresa reusenca Avellana Digital, està pensada per informar a la ciutadania, a les organitzacions que participen en el programa i a aquelles que estan interessades en la gestió alimentària. A banda, vol ser una eina per atraure nous donants d'aliments al programa.
La web consta de set apartats dedicats a diferents aspectes del projecte de gestió alimentària que es desenvolupa a Reus: la situació del programa en el context actual de pandèmia; l'explicació detallada dels actors i el funcionament del programa; les quantitats i tipus d'aliments recuperats; el Centre Social el Roser, en l'actualitat en fase de construcció i des d'on es coordinarà el programa en un futur; notícies sobre el programa i la gestió alimentària; recursos, i activitats per promoure l'aprofitament alimentari.
Un programa necessari «que cal donar a conèixer»
La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, destaca la necessitat d'aquesta nova eina comunicativa, sobretot pel fet que mostrarà la gestió alimentària que es fa a la ciutat a les persones i organitzacions que la volen conèixer. «Disposem d'un programa innovador en l'àmbit social i mediambiental, que proporciona una alimentació saludable i segura a les persones en situació de vulnerabilitat», ha assegurat. I ha afegit que «és un bon exemple d'economia circular, on tothom surt beneficiat, que cal donar a conèixer».
El Programa de Gestió Alimentària ha estat clau per poder fer front a la crisi social generada amb motiu de la pandèmia i, en especial, a l'emergència alimentària que es va donar durant el període de confinament. Des de la regidoria, destaquen que ha estat el pal de paller del Pla de Xoc Alimentari que es va posar en marxa a finals d'abril i que encara continua vigent.
També durant la pandèmia, aquest programa ha estat triat per formar part del MarketPlace d'iniciatives solidàries que donen resposta a l'emergència alimentària. Una iniciativa creada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, que consisteix en un mercat en línia que posa en contacte el sector agroalimentari i les entitats socials amb l'objectiu de subministrar aliments a les famílies en situació de vulnerabilitat i evitar les pèrdues i el malbaratament alimentaris de les empreses agroalimentàries.