Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dona morena amb samarreta blava, sorpresa i assenyalant amb l'índex cap amunt, sobre fons de primer pla de rentadora metal·litzada oberta amb tovallola blanca dins

Experts avisen de les conseqüències de fer servir el programa ràpid de la rentadora

Tot i que acumula avantatges, aquest cicle de rentada també pot guardar alguns problemes que cal conèixer

Escollir el programa adequat a l'hora de fer la rentadora és clau per obtenir una bona neteja. En els darrers temps, les noves rentadores inclouen modes de rentada ràpids que tenen com a objectiu que la bugada acaba uns 30-40 minuts.

Tot i la seva popularitat, cal tenir en compte diversos aspectes sobre aquest tipus de programes. De fet, una pregunta molt freqüent és si és cert que aconsegueixen el mateix resultat que els convencionals. Els experts tenen la resposta.

Aquestes són les conseqüències de fer servir el programa ràpid de la rentadora

El programa ràpid de la rentadora ha esdevingut un dels més utilitzats a causa de la necessitat actual d'estalviar temps. No obstant això, no sempre té tants avantatges com sembla.

Consum d'energia

Encara que pugui semblar el contrari, el consum d'energia d'aquests programes no és tan baix com sembla. De fet, aquests programes ràpids no es consideren “ECO” i gasten més perquè han d'escalfar l'aigua en el mínim temps.

Eficàcia

Aquest tipus de programa també sol ser menys eficaç, sobretot, contra les taques més complicades. Com que està menys temps en remull, el detergent redueix la seva capacitat per actuar contra la brutícia de la peça.

No és recomanable fer servir aquests programes si el que es pretén és assolir la màxima higiene. Per exemple, el millor és no fer-los servir per rentar llençols, tovalloles o roba de nadó.

Muntatge amb persona posant programa de la rentadora i cercle groc amb roba neta doblegada
És important tenir en compte que no serveixen per a rentats de llençols o tovalloles | Getty Images, Monkey Business Images

Despesa d'aigua

Els cicles de rentat ràpid solen gastar menys aigua. El problema és que, si s'omple el tambor massa, la quantitat d'aigua pot no ser suficient per netejar bé totes les peces.

Reaccions al·lèrgiques

També pot passar que les reaccions al·lèrgiques als residus del detergent augmentin. Això passa perquè poden quedar incrustats a la roba, ja que no té temps de dissoldre's de la forma adequada.

Quan és recomanable fer servir el programa ràpid de la rentadora

Totes aquestes conseqüències cal tenir-les al cap a l'hora d'escollir entre un programa i un altre. Això no vol dir, però, que el cicle de rentat ràpid no es pugui utilitzar.

Aquest pot ser recomanable, per exemple, quan les peces de roba no estan molt brutes o per a alguns teixits, com els sintètics delicats. De fet, el seu principal avantatge està en el poc que triguen, per la qual cosa pot ser un gran aliat quan tens pressa.