Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Mans subjectant un bastó amb una imatge destacada a la dreta d'un conjunt de bitllets i monedes

El truc legal que pots fer servir des d'avui per augmentar els diners per la jubilació

Amb les pensions en dubte a llarg termini, seguir aquest pla marcarà la diferència en el moment del teu retir

La cultura de l'estalvi és una de les assignatures pendents per als espanyols. Tot i això, de cara a la jubilació, és bo començar a tenir consciència de la importància d'anar guardant una part dels ingressos per incrementar els diners en arribar a la retirada.

La majoria dels treballadors tenen posades les seves esperances a la pensió de jubilació. Això no obstant, cal tenir en compte que, amb l'objectiu de mantenir o millorar la qualitat de vida, el més recomanable és començar a estalviar com més aviat millor.

Estalviar de cara a la jubilació és cada cop més important

La sostenibilitat de les pensions de la Seguretat Social, a llarg termini, és al punt de mira. D'aquesta manera, un treballador pot arribar a la retirada i trobar que el seu salari sigui menor que quan era al mercat laboral, cosa que pot comportar problemes.

Aquesta és la principal raó per la qual cal començar a estalviar com més aviat millor pensant en la retirada laboral. En cas contrari, la qualitat de vida es podria veure compromesa.

Avantatges de planificar amb temps la jubilació

Per estalviar amb vista a la jubilació, el millor que pots fer és dur a terme un pla estratègic. Això, a més, compta amb interessants avantatges:

  • Seguretat: aconseguiràs cobrir les teves necessitats amb un fons estable, cosa que aportarà seguretat financera.
  • Independència: com més estalviïs, menys dependràs de la pensió pública, aconseguint més llibertat.
  • Inversió: aquest matalàs et permetrà invertir per fer créixer els teus diners a llarg termini.
  • Herència: amb un bon patrimoni, podràs deixar en herència un llegat que protegeixi els qui més vols.
Imatge de fons d'un porquet guardiola amb una mà ficant una moneda i una altra imatge de dues persones grans assegudes en un sofà mirant papers i dues emoticones, un d'un moneder i un altre d'un tick verd
Un pla d'estalvi és clau per incrementar els diners després de la jubilació | Robert Kneschke, Arthon Meekodong

Consells per incrementar els diners de la jubilació

Ara que coneixes tots els beneficis d'estalviar abans de jubilar-te, cal saber tots els consells que pots posar en pràctica per aconseguir-ho.

Comença com més aviat millor

Com més aviat comencis a estalviar, menys esforç hauràs de fer. A més, aquest matalàs et permetrà fer front a possibles imprevistos. L'ideal és començar a guardar diners després d'obtenir la primera feina.

Pla estratègic

No hi ha res millor que la planificació per estalviar amb el cap. Marca el punt de partida, fes un recompte dels teus recursos actuals, dels que penses tenir en el futur i dels diners que vols tenir a la teva jubilació.

Quan en tinguis la quantitat, fixa el teu objectiu d'estalvi per cobrir la bretxa entre la pensió i la despesa que exigirà el nivell de vida a què aspires.

Constància

La constància és una altra de les claus. Per això, el millor és estalviar una quantitat fixa al mes. Conformi creixin els teus ingressos, que també ho faci l'estalvi per assolir abans l'objectiu.

Eines

Et poden ser de gran ajuda per assolir la teva meta. Podeu triar un pla de pensions, un pla de previsió assegurat o un fons d'inversió, segons els vostres objectius i necessitats. Davant de qualsevol dubte, consulta amb un professional que et pugui orientar.