Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´un portàtil i un router en un menjador i una altra imatge d´una dona amb gest preocupat davant d´un ordinador

Si tens problemes amb internet de casa teva, hi ha un truc que gairebé sempre funciona

La velocitat de connexió a internet pot ser un problema, però hi ha una sèrie de solucions que poden ser molt útils

El Wi-Fi ja és una peça fonamental a les nostres vides. La connexió és necessària, i quedar-se sense senyal a casa ens pot deixar aïllats, ja que gairebé tots els dispositius de la casa estan connectats a la mateixa xarxa. La velocitat també és un element important, i navegar per internet a batzegades sol posar molt nerviós.

Una de les solucions més recurrents és trucar al servei tècnic. Però allò que s'intueix com un remei immediat es pot convertir en un suplici i allargar-se diverses hores. No obstant això, hi ha una sèrie d'alternatives per resoldre aquests problemes.

Recupera el teu router antic

Quan canviem de companyia, de tarifa o rebem un nou router, l'antic sol guardar-se a algun armari. Tanmateix, aquests aparells es poden reutilitzar de manera puntual i exercir les mateixes funcions que abans.

En cas d'optar per aquesta alternativa, haureu de configurar el vostre router antic com un punt d'accés addicional. Per això, cal connectar-lo al router principal mitjançant un cable Ethernet. D'aquesta manera, el router antic actua com un extensor de la xarxa, ampliant-ne l'abast i millorant la connexió.

Muntatge d´un router d´Internet i una dona feliç
És possible resoldre els problemes de connexió amb uns senzills trucs | Proxima Studio, Photodjo

Per dur a terme aquest procés cal seguir una sèrie de passos clau. Primer, el router secundari haurà de tenir el mateix nom i contrasenya de la xarxa Wi-Fi que el router principal. Després, cal desactivar el servidor DHCP a la secció LAN del dispositiu antic per evitar conflictes d'adreces IP.

També és important assignar una adreça IP diferent de la del router secundari perquè no hi hagi interferències.

Fer servir el router antic com a repetidor Wi-Fi, una altra opció interessant

Una altra alternativa és utilitzar el router antic com a repetidor Wi-Fi, però caldrà comprovar si té incorporada aquesta funció. El procés és semblant a configurar-lo com a punt d'accés, però amb una petita diferència. En aquest cas, no cal cable Ethernet, i es pot connectar directament amb el router principal a través de Wi-Fi.

Un cop dit això, cal tenir en compte una sèrie d'aspectes i consideracions. Cal comprovar la compatibilitat del router secundari i tenir en compte la velocitat dels ports Ethernet i el suport de doble banda. Això últim vol dir que el dispositiu té dues freqüències: 2.4GHz i 5GHz.

Aquestes solucions poden ser de gran utilitat per resoldre problemes de manera temporal. Si la incidència no millora, potser el més recomanable és adquirir un nou router, informar de les fallades a la connexió i canviar de pla.