Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una oficina d'Hisenda, amb el logotip, al costat d'una altra imatge d'un home parlant per telèfon mentre fa servir un ordinador

El motiu pel qual l'Agència Tributària podria trucar-te els pròxims dies

Hisenda ha habilitat un servei per ajudar els contribuents a confeccionar la seva declaració de la Renda

La campanya de la declaració de la Renda va arrencar el 3 d'abril passat. Els contribuents tenen fins a l'1 de juliol per presentar tots els ingressos i complir el pagament de tots els impostos. El tràmit d'aquest any té novetats, ja que tots els autònoms estan obligats a retre comptes amb el fisc independentment de si tenen beneficis o pèrdues.

Fins fa uns dies, la Renda només es podia fer per Internet. Tot i això, des del 7 de maig està habilitat el pla 'Le Llamamos', on l'Agència Tributària podrà confeccionar la teva declaració per telèfon si així ho desitges. L'any passat es va brindar aquest servei a més d'1 milió de contribuents, i en aquesta campanya ja hi ha prop de 50.000 sol·licituds.

L'Agència Tributària et trucarà des del número 810 520 052. És essencial que estiguis al corrent i no rebutgis la trucada pensant, per exemple, que es tracta d'spam

Documentació per fer la Renda per telèfon

Hisenda us demanarà una sèrie de dades per confeccionar la declaració. Hauràs de tenir a mà el número de referència del titular de la declaració, el DNI de les persones que figurin a la Renda i el número IBAN del compte bancari. També són necessàries les referències cadastrals dels immobles en possessió o llogats i documents que acreditin rendes del treball, assegurances o guanys de patrimoni.

L'Agència Tributària també t'ajudarà en la identificació de les despeses que són deduïbles. Per exemple, si tens un contracte de lloguer anterior a l'1 de gener de 2015 o en les bonificacions que corresponen a cada comunitat autònoma.

Uns documents, una calculadora i unes monedes de fons, amb una noia subjectant bitllets d'euros, i al cercle el logotip d'Hisenda
Hisenda ja ha abonat el 57,6% dels imports sol·licitats | Europa Press, DAPA Images, Kanchanachitkhamma

Assistències a persones majors de 65 anys de petits municipis

Més enllà de la novetat que afecta els treballadors per compte propi, Hisenda ha implementat un pla especial per a majors de 65 anys que resideixen en petits municipis. L'Agència Tributària donarà assistència a jubilats de més de 550 municipis, i es poden consultar al següent enllaç.

Més de 8 milions de contribuents ja han presentat la declaració de la Renda, i 4,5 milions ja n'han rebut la devolució. En cas que surti a pagar, hi ha dues opcions: una és ajornar el pagament, amb un temps màxim de 24 mesos. Aquesta alternativa només és possible per a deutes inferiors a 50.000 euros, i s'aplicarà un interès del 3,75%.

L'altra possibilitat és fraccionar el pagament a dos terminis. Al primer s'abona el 60% del deute, i al següent es lliura el 40% restant.