Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Una benzinera de fons, amb la imatge d'una dona amb cara de preocupació, i al cercle, una cartera amb bitllets

Els experts avisen: els 2 pitjors moments del dia per posar gasolina a les benzineres

Tot i que els preus s'han contingut, l'import del combustible pot canviar molt depenent del moment del dia

Omplir el dipòsit s'ha convertit en un maldecap per a molts. Tot i que el preu del combustible ha anat baixant els últims mesos, posar gasolina encara suposa un cop dur a la butxaca dels conductors.

Aquesta és la raó per la qual cada vegada són més les persones que tenen en compte aspectes com els dies i les hores en què és millor posar gasolina. Pot ajudar a estalviar una mica de diners. En aquest cas, tenir en compte els dos pitjors moments us ajudarà a no gastar de més.

Aquests són els dos pitjors moments del dia per posar benzina

Una de les coses que cal tenir en compte sobre el preu del combustible és que canvia d'un dia per l'altre, sense que t'adonis a penes. A més, també pot variar depenent de la franja horària.

Tot i que no és una norma general, la majoria de les benzineres modifiquen els preus a mitjanit. Per aquest motiu, els experts recomanen no acudir a la benzinera a mig matí ni a les 5 de la tarda, considerades hores d'alta demanda.

Muntatge amb una persona posant gasolina al cotxe i un cercle amb una mà subjectant diversos bitllets d'euro
Posar gasolina a mig matí o a les 5 de la tarda no és recomanable | Getty Images, Maria Sbytova

Un altre motiu per no omplir el dipòsit durant la tarda

Hi ha, així mateix, un altre motiu per no posar benzina a la tarda. La raó és que és quan fa més calor, de manera que el combustible tendeix a expandir-se i l'assortidor pot registrar més litres dels que en realitat caben al vehicle.

D'altra banda, a l'hora d'omplir el dipòsit, fes-ho amb paciència, pressionant la maneta de forma suau. Així, el procés s'alentirà, creant menys vapor dins del dipòsit. Quan pressiones la mànega al límit, hi ha menys combustible pagant el mateix.

Tria el millor dia per estalviar en posar benzina

Com veus, el preu del combustible puja depenent de la demanda. Això fa que, en moments com el cap de setmana, els ponts o les vacances, omplir el dipòsit sol sortir més car.

Si busques estalviar al màxim, el millor és omplir el dipòsit de gasolina o dièsel entre setmana. De fet, millor si tries dies com dilluns o dimarts. A mesura que s'acosti divendres, més s'anirà encarint el preu.