Platja de Blanes amb bandera vermella

Prohibeixen el bany en una platja de Blanes per un abocament d'aigua potable

S'ha hissat la bandera vermella en el tram que dona a la sortida de la riera

Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes (Selva) va prohibir ahir a la tarda el bany en un tram de la Platja de Blanes Centre per un abocament d'aigua potable procedent de la localitat de Lloret de Mar. Segons informava l'Ajuntament a través d'un comunicat, no hi havia perill per falta de salubritat, encara que es va decidir hissar la bandera vermella perquè es van barrejar els sediments propis dels conductes d'aigua, «fent que a la seva sortida el seu aspecte fos anàleg a quan hi ha una tempesta de pluja de gran intensitat i tampoc és recomanable banyar-s'hi». 

Trencament d'una canonada

Segons s'ha pogut saber, una canonada d'aigua potable de Lloret es va trencar ahir al migdia i va anar a parar a la Riera principal de Blanes. L'aigua es va barrejar amb els sediments propis d'aquesta conducció, i pocs minuts abans de les tres de la tarda Protecció Civil va iniciar el protocol. 

De seguida es va hissar la bandera vermella al tram de l'extrem sud de la platja, que dona a la sortida de la riera. També es van col·locar algunes banderes vermelles arran del mar en dos trams propers, i a la part central de la platja es va senyalitzar el perill amb una bandera groga. 

Torna a onejar la bandera verda

L'Ajuntament va manifestar que, tenint en compte el cabal d'aigua potable que s'hi havia abocat i el moviment de l'onatge d'ahir, els sediments s'haurien pogut dissoldre abans de la mitjanit. Així ha estat, i és que aquest matí anunciaven que la bandera verda tornava a onejar a la platja.