Tres camions aparcats a l'àrea de servei de la Panadella i un conductor a fora enmig de la neu

Prohibeixen la circulació de camions per les nevades excepte els de serveis essencials

Els exempts hauran de demanar permís a Protecció Civil per obtenir autorització per a itineraris concrets

Els camions de serveis essencials —subministrament sanitari i de farmàcies, producció i distribució agroalimentària humana i per a granges, transport d'animals vius i combustibles— queden exempts de la prohibició de circular que Protecció Civil ha anunciat aquest divendres per a vehicles de més de 7,5 tones en el marc del dispositiu per la previsió de nevades arreu de Catalunya aquest cap de setmana.

La prohibició ha entrat en vigor a les set de la tarda i estarà vigent fins a les sis del matí de dilluns. Els vehicles exempts d'aquesta prohibició hauran de demanar permís a Protecció Civil perquè els autoritzi la circulació per l'itinerari concret. Els transportistes hauran de facilitar matrícula i característiques del vehicle, producte, ruta i horari del desplaçament.

Dispositiu a les autopistes catalanes per fer front a l'alerta de nevades

Aquest dijous, l'empresa Autopistes, del Grup Abertis, va activar el dispositiu viari hivernal a les autopistes AP-7, AP-2 i C-32 per fer front a l'alerta per nevades prevista per als pròxims dies a Catalunya. Segons va informar la companyia, el dispositiu es coordina des del Centre d'Operacions i Seguretat Viària de Granollers, que monitora el trànsit d'aquestes vies les 24 hores del dia.

En aquest sentit, Autopistes recomana als ciutadans evitar desplaçaments i, en cas de mobilitat forçosa, recorda la necessitat d'informar-se de l'estat de les vies i si és necessari l'ús de cadenes. A més, també recomana als vehicles pesants tenir en compte les previsions meteorològiques i les eventuals restriccions que els podrien afectar, com l'anunciada aquest divendres per Protecció Civil.

Per tal de donar resposta a tots els dubtes, l'empresa ha ampliat el seu servei d'atenció i informació al client 24 hores al dia a partir d'aquest divendres i fins diumenge. Així mateix, ha posat a disposició de tots els usuaris, informació del trànsit en temps real perquè coneguin de primera mà qualsevol incidència que es produeixi a les vies.