Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´una autovia amb pluja, el logo de la DGT i bitllets d´euro

La DGT llança un avís a tots els conductors que avancen a uns altres amb pluja

Els vehicles estaran obligats a mantenir-se al carril dret si les condicions meteorològiques són adverses

La Direcció General de Trànsit (DGT) té clara una nova mesura per implantar en pocs mesos a Espanya. De fet, tot apunta que entrarà en vigor el 2025, per la qual cosa només falten alguns mesos.

A partir d'aquell any, els conductors que avancin altres vehicles en condicions de mal temps, com ara pluja intensa o neu, seran multats. Aquesta mesura busca millorar la seguretat viària i reduir el nombre d'accidents a les carreteres espanyoles.

La nova mesura de la DGT per al 2025: prohibit avançar amb mal temps

La DGT ha decidit prohibir els avançaments en situacions de mal temps. Això inclou condicions com la pluja intensa, la neu, la boira densa i qualsevol altra situació meteorològica que redueixi la visibilitat o l'adherència de la carretera. La mesura s'aplicarà tant a carreteres convencionals com a autopistes i autovies.

Fotomuntatge amb fons d'un cotxe en una carretera amb pluja i dos emojis al capdavant de pluja i tempesta
En condicions de mal temps, estarà prohibit avançar el 2025 | Europa Press, Aleksandra Chubar, Twemoji

La DGT ha observat un augment del nombre d'accidents durant condicions meteorològiques adverses. Avançar en aquestes situacions és especialment perillós, ja que la visibilitat és reduïda i la carretera pot estar relliscosa. Amb aquesta nova normativa, s'espera reduir significativament el risc d'accidents i millorar la seguretat de tots els conductors.

Quan entrarà en vigor aquesta mesura?

La prohibició d'avançar en condicions de mal temps entrarà en vigor l'u de gener del 2025. La DGT ha decidit donar un marge de temps perquè els conductors s'adaptin a aquesta nova normativa i per dur a terme campanyes de conscienciació.

Imatge de fons de diversos cotxes circulant per una carretera amb pluja i tolls, i una altra imatge d'un home amb gest pensatiu, a més d'una emoticona d'exclamació
Els conductors ja no podran avançar si hi ha mal temps a moltes carreteres | Europa Press, andres barrionuevo lopez

Els conductors que siguin sorpresos avançant en condicions de mal temps seran sancionats amb una multa. La quantia de la multa encara no ha estat especificada, però s'espera que sigui significativa per dissuadir als conductors de fer aquesta perillosa maniobra.

Consells per conduir en condicions de mal temps

Per evitar multes i, el més important, per garantir la teva seguretat i la dels altres, segueix aquests consells quan condueixis en condicions de mal temps:

  • Redueix la velocitat: Condueix a una velocitat adequada a les condicions de la carretera.
  • Augmenta la distància de seguretat: Mantingues una major distància amb el vehicle que et precedeix.
  • Evita maniobres brusques: Realitza moviments suaus i evita frenades o girs bruscs.
  • Fes servir els llums adequats: Encén els llums d'encreuament i, si cal, els llums antiboira.

A més, s'esperen altres mesures complementàries per reforçar la seguretat a les carreteres. Recordeu sempre adaptar la vostra conducció a les condicions meteorològiques i seguir les recomanacions de la DGT per evitar sancions i, sobretot, per garantir la vostra seguretat i la dels altres.