El projecte que hauria construït un 'Camp Nou' sobre el mar

Emili Vidal va imaginar una illa artificial amb hotels, terrasses de cara al mar, un club nàutic i accés per a helicòpters

Poposta estadi Barça
El nou estadi tindria capacitat per a 150.000 aficionats | Emili Vidal

 

Un Camp Nou construït en una illa artificial davant del Fòrum de Barcelona. Així va imaginar el nou estadi del Barça Emili Vidal, arquitecte i soci del club, que el 2009 proposava aquest projecte trencador.

La idea, que hem sabut gràcies a un article del periodista Jordi Suñé a 'La Vanguardia', recorda una proposta semblant que Karl Jacobi, l'empresari alemany que es presenta a l'alcaldia de Barcelona, proposava en presentar la seva campanya sobre d'un camió: «Una illa al mar davant de Barcelona, de 300.000 pisos, com a Dubai», explicava.

També pots llegir: Gerard Piqué grava un documental sobre el Barça

L'arquitecte en qüestió i autor del projecte, Emili Vidal, ha parlat al programa 'Versió RAC1' de la idea que va tenir i que mai ha vist la llum. «S’han de fer uns murs perquè l’aigua no afecti i afegir terra sobre el mar, per fer una illa artificial. No té més dificultat», ha explicat. L’estadi hauria tingut l’accés per la Rambla Prim, amb uns grans ponts a diferents nivells, davant del Fòrum, per accedir-hi amb transport públic i particular. 

El projecte, a més no només tenia en compte el futbol. Emili havia pensat també en diversos hotels i unes grans terrasses de cara al mar, amb un gran aparcament a sota. «També s’hi hauria fet un club nàutic i un accés per a helicòpters», afegia.

Mil milions d'euros d'inversió

El nou estadi tindria accés per terra, aire i mar i capacitat per a 150.000 aficionats, el que acabaria amb el problema dels 50.000 socis que no caben ara al Camp Nou. A més, hi hauria un aparcament soterrat i el disseny interior tampoc seria mediocre. Vidal imagina dues graderies diferenciades, una d'elles situada en la part superior i dissenyada amb formes sinuoses, imitant unes grans ones. La coberta de l'estadi imitaria les xarxes de pescadors, cobrint part de les graderies amb estructures metàl·liques de diferents trames.

Projecte estadi del Barça
Emili Vidal | El projecte d'Emili Vidal contemplava també hotels i grans terrasses de cara al mar

 

Emili ha parlat també del cost del seu somni. La inversió s'enfilaria, calcula, a aproximadament mil milions d'euros, tot i que apunta a uns 700 milions d'euros que el FC Barcelona ingressaria per la requalificació del Mini i del Camp Nou. A més, parla dels beneficis que suposaria pel Barça explotar els negocis de restauració i serveis que hi hauria a l'illa. 

Vidal ha assegurat que la construcció és tècnicament possible, com altres infraestructures que ja estan en marxa com el zoo marí, i creu que la que presenta és «una de les poques ubicacions que permetria edificar un nou estadi a la ciutat». 

Poposta d'estadi del Barça
El projecte d'Emili Vidal costaria uns mil milions d'euros | Emili Vidal

 


Comentaris

envia el comentari