El projecte que hauria construït un 'Camp Nou' sobre el mar

Emili Vidal va imaginar una illa artificial amb hotels, terrasses de cara al mar, un club nàutic i accés per a helicòpters
El nou estadi tindria capacitat per a 150.000 aficionats | Emili Vidal

 

Un Camp Nou construït en una illa artificial davant del Fòrum de Barcelona. Així va imaginar el nou estadi del Barça Emili Vidal, arquitecte i soci del club, que el 2009 proposava aquest projecte trencador.

 

La idea, que hem sabut gràcies a un article del periodista Jordi Suñé a 'La Vanguardia', recorda una proposta semblant que Karl Jacobi, l'empresari alemany que es presenta a l'alcaldia de Barcelona, proposava en presentar la seva campanya sobre d'un camió: «Una illa al mar davant de Barcelona, de 300.000 pisos, com a Dubai», explicava.

 

També pots llegir: Gerard Piqué grava un documental sobre el Barça

 

L'arquitecte en qüestió i autor del projecte, Emili Vidal, ha parlat al programa 'Versió RAC1' de la idea que va tenir i que mai ha vist la llum. «S’han de fer uns murs perquè l’aigua no afecti i afegir terra sobre el mar, per fer una illa artificial. No té més dificultat», ha explicat. L’estadi hauria tingut l’accés per la Rambla Prim, amb uns grans ponts a diferents nivells, davant del Fòrum, per accedir-hi amb transport públic i particular. 

 

El projecte, a més no només tenia en compte el futbol. Emili havia pensat també en diversos hotels i unes grans terrasses de cara al mar, amb un gran aparcament a sota. «També s’hi hauria fet un club nàutic i un accés per a helicòpters», afegia.

 

 

Mil milions d'euros d'inversió

El nou estadi tindria accés per terra, aire i mar i capacitat per a 150.000 aficionats, el que acabaria amb el problema dels 50.000 socis que no caben ara al Camp Nou. A més, hi hauria un aparcament soterrat i el disseny interior tampoc seria mediocre. Vidal imagina dues graderies diferenciades, una d'elles situada en la part superior i dissenyada amb formes sinuoses, imitant unes grans ones. La coberta de l'estadi imitaria les xarxes de pescadors, cobrint part de les graderies amb estructures metàl·liques de diferents trames.

 

Emili Vidal | El projecte d'Emili Vidal contemplava també hotels i grans terrasses de cara al mar

 

Emili ha parlat també del cost del seu somni. La inversió s'enfilaria, calcula, a aproximadament mil milions d'euros, tot i que apunta a uns 700 milions d'euros que el FC Barcelona ingressaria per la requalificació del Mini i del Camp Nou. A més, parla dels beneficis que suposaria pel Barça explotar els negocis de restauració i serveis que hi hauria a l'illa. 

 

 

Vidal ha assegurat que la construcció és tècnicament possible, com altres infraestructures que ja estan en marxa com el zoo marí, i creu que la que presenta és «una de les poques ubicacions que permetria edificar un nou estadi a la ciutat». 

 

El projecte d'Emili Vidal costaria uns mil milions d'euros | Emili Vidal

 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris