Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Peus d'un torero

El torero d'Olot: «Tinc dret a torejar a la meva ciutat»

L'alcalde de la ciutat gironina respon de manera contundent: «A Olot no es fan festes on es tortuten animals»

Hem posat cara a un dels promotors de la idea que tornin els toros a Catalunya. És Abel Robles, un torero i veí d'Olot, a la Garrotxa, que reclama l'obertura de la plaça de toros de la seva ciutat i el seu dret a torejar-hi.  Ho va demanar a ahir tot fent una instància a l'Ajuntament, acompanyat de la resta de membres de la Fundació 'Toro de Lidia'. 

El torero ho ha explicat a versió RAC 1. «Sóc un ciutadà d'Olot i tinc dret a torejar a la meva ciutat. L'equipament és públic i és totalment legal fer una corrida de toros», apuntava. Sobre el patiment de l'animal que denuncien els animalistes i gran part de la societat catalana, Abel responia: «Jo no sé si el toro pateix o no. Només et puc dir si jo pateixo. L'animalisme s'ha descontrolat i volen fer mal al més visible, que és el torero».

Indignació a Twitter

A més, Robles i els seus companys assenyalaven l'11 de setembre, Diada de Catalunya, com a possible data per posar en marxa el que consideren «la primera pedra per al posterior retorn taurí  a la geografia catalana». La polèmica està servida a la xarxa i mentre Robles no dubta en aconseguir l'objectiu que es proposen, surten per tot arreu detractors de l'activitat taurina, que no la consideren de cap manera «festivitat», sinó més aviat «criminalitat».

L'alcalde: «A Olot no es torturen animals»

Com que la plaça d'Olot és de titularitat pública i el Tribunal Constitucional va tombar la llei catalana antitaurina, Robles, que ja el 2014 reivindicava que «es pot ser torero i català», considera que no hi haurà problema per aconseguir-ho i que el què anomenen «Projecte Olot» tornarà a portar els toros a totes les places catalanes.

Però l'Alcalde d'Olot no en té la mateixa perspectiva i ha estat contundent parlant amb el programa de RAC 1 sobre la qüestió: «Estudiarem la instància des del punt de vista legal, però Olot és una ciutat on no es fan festes on es torturen els ànims». Segons Josep Maria Coromines, seria molt estrany que una sentència obligués una ciutat a fer corrides de toros, quan precisament ha votat en referèndum que no en vol fer.

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]