tramvia

El futur tren-tram de la Costa Daurada pren forma: 11 parades entre Tarragona i Cambrils

La Generalitat licita els primers tràmits, tal com havia anunciat | Estaran enllestits a la primavera del 2020

La Generalitat de Catalunya —a través de l'òrgan de Ferrocarrils (FGC)— ja ha fet oficial la licitació dels primers tràmits per desenvolupar el futur tren-tram de la Costa Daurada, que haurà d'unir els gairebé 20 quilòmetres que separen l'estació de Tarragona amb Cambrils a mitjà termini. El transport seguirà la ruta de l'actual línia ferroviària de costa, que quedarà obsoleta i sense servei un cop entri en marxa el Corredor Mediterrani.

Els tràmits oberts a licitació són l'estudi informatiu del projecte, el d'impacte ambiental i la redacció del pla especial de la infraestructura. Es preveu que a l'octubre es decideixin les empreses adjudicatàries,  que hauran d'enllestir els encàrrecs en un termini de 5 mesos. Això obre la porta a tenir els tràmits resolts de cara a la primavera de l'any 2020.

El futur tren-tram de la Costa Daurada: onze parades entre l'estació de Tarragona i Cambrils

Territori
Els alcaldes implicats van reunir-se al març amb el conseller de Territori, Damià Calvet | ACN

 

L'obertura de la licitació, però, permet conèixer els detalls del projecte que la Generalitat pretén implementar. Es tracta  d'un recorregut de 18,7 quilòmetres amb un mínim d'onze parades previstes:  l'estació de tren de Tarragona, el Serrallo, la comissaria dels Mossos d'Esquadra entre Vila-seca i Salou, PortAventura, tres parades a Salou, Vilafortuny i altres tres parades finals a Cambrils.

La Generalitat ja va anunciar a mitjans del març, després de reunir-se el conseller Damià Calvet amb els alcaldes del territori, la intenció d'engegar els tràmits que ja són motiu de licitació oficial. El projecte s'espera desenvolupar en dues fases (Tarragona-PortAventura i Cambrils-Salou) i , a més,  també obre la porta a «futures alternatives de connexió» amb el Corredor Mediterrani i l'Aeroport de Reus: els dos grans epicentres de l'àrea metropolitana de Tarragona a mitjà termini.

També et pot interessar