Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana d'una casa

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí promociona els ajuts en matèria d'habitatge

És una de les accions contemplades al Programa d'Actuació Municipal d'Habitatge

Amb l'objectiu de facilitar l'accés a la informació en matèria d'habitatge, l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha editat material divulgatiu  per a donar a conèixer els ajuts existents en matèria d'habitatge.

El material està conformat per uns quadríptics físics i digitals i un espai web d'informació sobre habitatge dins de la pàgina web de l'Ajuntament. Pel que fa als quadríptics se n'han editat tres. Un sobre les  bonificacions  de l'IBI (Impost de Béns Immobles), un altre sobre les bonificacions de l'ICIO (Impost sobre les Construccions, Instal·lacions i Obres) i un últim tríptic on es dóna la informació sobre els ajuts per arranjar façanes.

S'hi poden trobar les diferents bonificacions aprovades, especialment les dels darrers anys, que tenen com a objectiu suprimir les barreres arquitectòniques, que als habitatges del municipi s'implementin energies renovables d'autoconsum i que es vagin retirant les tanques vegetals en els habitatges aïllats, entre d'altres.

Cada fullet informatiu conté la  informació de cada àmbit. Per exemple, qui pot sol·licitar els ajuts o bonificacions, com s'han de demanar, quins requisits s'han de complir i altra informació rellevant, així com l'enllaç als formularis corresponents. A més a més, cada quadríptic, també conté una relació de diferents ajuts, subvencions o serveis de la Generalitat de Catalunya i de l'àrea d'Habitatge del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

L'objectiu de l'edició d'aquest material és que la ciutadania pugui disposar de tota la informació referent als ajuts i bonificacions en matèria d'habitatge de forma entenedora i pugui conèixer tots els recursos disponibles. Al web municipal d'Habitatge, a banda de la informació relativa a altres actuacions d'aquesta matèria, s'hi pot trobar la versió digital dels fulletons per a poder-los consultar.

La divulgació dels ajuts municipals en matèria d'habitatge va en consonància a les actuacions previstes al Programa d'Actuació Municipal d'Habitatge de l'Espluga de Francolí, aprovat per unanimitat el desembre de 2021.