Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El magnat Bill Gates en un hotel

El pronòstic de Bill Gates per a l'any 2021: dues bones notícies i una dolenta

El magnat de Microsoft ja va preveure l'arribada de la pandèmia de la Covid-19
El magnat Bill Gates en un hotel
El pronòstic de Bill Gates per a l'any 2021: dues bones notícies i una dolenta | Europa Press

Bill Gates ha afirmat en el seu blog que l'any 2021 ens portarà dues bones notícies i una dolenta. En un article titulat 'Aquests avanços faran que 2021 sigui millor que 2020', el magnat de Microsoft ha afirmat que «hi ha dues raons per tenir esperances».

Gates ha afirmat que una de les notícies és que «les mascaretes, el distanciament social i altres intervencions poden retardar la propagació del virus i salvar vides mentre se subministren les vacunes». A més, Gates ha assegurat que «l'altra raó per tenir esperança és que a la primavera de 2021, les vacunes i tractaments (contra la Covid-19) començaran a distribuir-se a gran escala, de manera que tindran un impacte global».

«En circumstàncies normals, crear una vacuna pot requerir deu anys»

«Tot i que haurem de continuar amb restriccions (en les grans reunions, per exemple), el nombre de casos i morts començarà a disminuir, almenys en els països rics, i la vida s'assemblarà més a la normalitat del que ho és ara», ha manifestat Bill Gates.

L'informàtic nord-americà està «sorprès» amb els avenços científics de l'any 2020. «Aquest any he estat treballant amb companys de la fundació i de tot el món per tal d'avaluar, tractar i prevenir la Covid-19. Els éssers humans mai havien avançat tant en cap malaltia com s'ha fet amb el coronavirus aquest 2020», ha declarat després del que ha apuntat: «En circumstàncies normals, crear una vacuna pot requerir deu anys i aquesta vegada s'han creat múltiples vacunes en menys d'un any».

«La pandèmia podria empitjorar en el mes de gener», adverteix Bill Gates

Malgrat tot, el magnat de Microsoft ha avisat que «encara no estem fora de perill. Els models informàtics suggereixen que la pandèmia podria empitjorar més durant el pròxim mes. També necessitem investigar més sobre la nova variant del virus, que sembla propagar-se més ràpid, però ser menys perillosa», diu en el seu últim post.

A més, l'informàtic ha repassat aquest «any devastador en què més d'1,6 milions de persones han mort durant la pandèmia, hi ha hagut més de 75 milions de contagis i desenes de bilions de dòlars en danys econòmics». Bill Gates també ha confessat amb tristesa que «milions de persones estan sense feina i lluiten per pagar les seves factures, i més de 1.000 milions d'infants estan perdent un temps crucial a l'escola».

En relació amb els Estats Units, el magnat ha assenyalat que 2020 «també ha estat testimoni dels horribles assassinats de George Floyd i Breonna Taylor, i d'incendis forestals molt greus». Al seu torn, fa escassos dies, Gates va llançar un nou avís sobre la pandèmia de la Covid-19. «Lamentablement, els pròxims quatre o sis mesos podrien ser els pitjors», va advertir. Així mateix, Gates ha calculat que més de 200.000 persones podrien morir si la població no segueix les mesures establertes, com l'ús de la mascareta i respectar la distància social.

La predicció de Bill Gates sobre la pandèmia

L'any 2015, Bill Gates ja va preveure la situació actual de la pandèmia de la Covid-19. En el seu moment, Gates va afirmar que la pròxima guerra tindria lloc sobre la base de «microbis, no de míssils. Hem invertit molt poc a frenar epidèmies», deia. «Un virus molt infecciós matarà a deu milions de persones en les pròximes dècades», va afirmar en una xerrada TED.