Prop del 80% dels alumnes del barri de la Mina no ha anat a l'escola per por al coronavirus

Sol·liciten el mateix mètode pedagògic que durant el confinament

Taules i cadires en una classe buida d'una escola
Prop d'un 80% dels alumnes no ha anat a l'aula | Pixabay

L'arribada del setembre amb la tornada a l'escola dels nens i nenes també ha portat la incertesa de molts pares que no estan a favor de portar els seus fills als centres educatius pel perill que pot suposar ajuntar-los amb altres joves i mestres.

És precisament per aquest motiu que molts dels alumnes de l'institut escola de la Mina, que està situat al barri barceloní de Sant Adrià de Besòs, ha rebut molt pocs alumnes durant els primers dies de col·legi. Tan sols una cinquena part del total dels estudiants d'educació primària i un terç d'educació secundària són els que han anat a l'escola en aquests primers dies de classe. Per tot plegat, prop d'un 80% dels alumnes no ha anat a l'aula i inclòs en alguna no hi ha anat ningú.

I tot això ho han fet malgrat que abans d'iniciar-se el curs es van celebrar reunions on es va informar de quins eren els protocols a seguir i que van comptar amb una assistència rècord per part dels pares. Allà, van manifestar la seva preocupació per les mesures de prevenció sanitària. Segons han informat les famílies dels nens, això es deu al fet que estan realitzant una «quarantena d'observació», és a dir, esperaran dues setmanes per comprovar si les mesures que ha implantat el centre educatiu funcionen o no.

Sol·liciten el mateix mètode que durant el confinament

«Nosaltres hem explicat que complim amb tot i que els seus fills estaran segurs, però tenen por al contagi d'una malaltia desconeguda», ha explicat la directora del centre, Marta del Campo. «Ens demanen que atenem els seus fills com van fer durant el confinament», afegeix. Durant l'estat d'alarma, els professors del centre es van organitzar i van proporcionar material escolar i dossiers perquè els nens més petits els realitzessin, a més de ser diverses videotrucades.

Per la seva part, els alumnes de l'institut van mantenir les seves classes a distàncies de manera telemàtica i ho van fer amb força èxit. Ara, les famílies no volen portar els seus fills a les escoles perquè «aquell model els va agradar molt i no veuen la necessitat de classes presencials». Tot i això, la directora no perd l'esperança i confia que a poc a poc les aules s'ompliran.

La majoria dels centres educatius de Catalunya van iniciar les classes el passat dilluns 14 de setembre i del primer al segon dia la Mina ja va notar un lleuger augment d'alumnes. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, va titllar l'assistència dels nens i nenes en els primers dies de classe com «poc significatiu» amb relació als 1,6 milions d'infants matriculats. L'objectiu és convèncer a les famílies que porten portar lliurement els seus fills als col·legis, abans que denunciar-les a la fiscalia.


Comentaris

envia el comentari