La propietària d'un immoble de Girona denuncia que fa 14 mesos que no rep el pagament dels llogaters

El pròxim 20 d'octubre tindrà lloc el judici

Captura del vídeo on ocupen un pis de Nou Barris
El pròxim 20 d'octubre tindrà lloc el judici per decidir el desallotjament de la família | Twitter

Catorze mesos sense rebre el pagament del lloguer del teu pis en propietat. Això és el que li està passant a una família de Girona. Segons detalla Crónica Global, Maribel és la mare d'una jove propietària que fa més d'un any que no veu ni un cèntim de l'habitatge que va heretar del seu pare traspassat. «La meva filla prefereix no parlar», indica Maribel al citat mitjà, qui assegura que la família arrossega seqüeles psicològiques per aquesta situació.

Tot i la hipoteca de 120.000 euros de l'immoble, la jove va decidit assumir el llegat patern amb l'objectiu de revendre l'habitatge a mitjà termini i poder instal·lar-se amb comoditat a Girona. Tot i això, l'actitud dels actuals llogaters ha enviat a norris els plans de la noia. El contracte de lloguer, amb una família amb cinc fills, va vèncer el juliol del 2019 i des de llavors s'han negat a marxar. 

«És surrealista: inclòs ens van oferir comprar el pis quan ens diuen que no poden afrontar el lloguer. No han entrat trencant portes, però són com okupes», denuncia Maribel. A més, assegura que els llogaters tenen rellogada una plaça de pàrquing doble del mateix immoble. La casa es tracta d'un dúplex reformat de 100 metres quadrats situat als afores de Girona

«El pis està en bon estat però es neguen a pagar perquè, sembla ser, hi ha una gotera.. excuses amb les que portem 14 mesos sense cobrar», lamenta la mare de la jove inquilina. D'altra banda, assenyala que la família compta amb un bebè i que no poden fer cap acció com canviar el pany de la propietat».

 

Judici el proper 20 d'octubre

El pròxim 20 d'octubre està fixat el judici per decidir el desallotjament de la família. La mare va interposar la denúncia al març i després de tota la crisi de la pandèmia del coronavirus finalment tindrà lloc en les properes setmanes. Segons la defensa de les afectades, podran recobrar l'habitatge sense problemes: «Estem esperant que el jutge resolgui i posi punt final a aquesta injustícia».

Mentrestant, expliquen que s'han hagut d'acollir a una moratòria de tres mesos de la quota de la hipoteca i negociar una pròrroga amb el banc. La mare està pagant la hipoteca i la filla viu a casa d'una amiga esperant que es resolgui la situació mentre està sota tractament psicològic».


Comentaris

envia el comentari