L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un acte política d'En Comú Podem al Casino L'Aliança del Poblenou

La proposta de l'Ajuntament de BCN que afectarà tot el comerç de la ciutat

El consistori barceloní demana a la Generalitat prorrogar els horaris comercials fins al 31 de desembre

Aquest dimecres, dia 23 de juny, s'ha celebrat un nou ple a l'Ajuntament de Barcelona. Com en totes les sessions, els grups municipals han debatut i votat diferents propostes per millorar la ciutat. Com és habitual, s'ha aprovat i modificats plans urbanístics i altres aspectes que afecten el dia a dia de la ciutat.

Un dels punts més destacats del dia és el que tractava sobre els horaris d'obertura del comerç de la ciutat. Un tema del qual ja fa setmanes i mesos que ha generat debat. Tot i la idea de canviar-los pròximament, l'últim moviment del ple barceloní ha representat la demanda a la Generalitat de prorrogar els horaris actuals fins al 31 de desembre.

Barcelona demana al Govern la pròrroga dels actuals horaris comercials fins al 31 de desembre

El ple de Barcelona ha aprovat aquest dimecres proposar al Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat la pròrroga dels horaris comercials actuals fins al 31 de desembre del 2021.

El mes passat el govern de Barcelona va advertir que la normativa actual marcada per la Generalitat estaria vigent fins al 3 d'agost del 2021. Per això va alertar que, si no s'adoptava un nou acord, s'aplicaria la normativa espanyola. Aquesta, suposa una «liberalització» del sector.

Inicialment, l'executiu municipal va proposar que tots els comerços de la ciutat puguin obrir, a partir del 2022, des de l'1 de maig fins al 30 de setembre tots els festius. En la proposta s'hi incloïa que els diumenges es pogués obrir de 12 a 20 hores. Aquest dimecres, però, ha demanat que de moment es prorroguin els horaris vigents.

L'acord s'ha aprovat amb el suport de tots els grups excepte JxCat i Cs, que hi han votat en contra.

Actualment hi ha reconegudes unes zones turístiques a efectes d'horaris comercials. El que plantejaven el mes passat la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta era modificar aquest mapa perquè passi a ser-ho el conjunt de la ciutat.

Després de l'acord de les patronals, però, sindicats com CCOO van qualificar de «vergonyosa» la proposta d'obrir els comerços diumenges i festius entre maig i setembre a partir del 2022. El sindicat va assegurar que no crearia llocs de treball.