YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La curiosa proposta d'un epidemiòleg als polítics perquè es perdi la por a la vacuna

Amós García ha publicat en el seu compte de Twitter una proposta d'allò més interessant

Una persona preparant una de les dosis de la vacuna d'AstraZeneca amb un vial a les mans
Un epidemiòleg ha recomanat que els polítics es vacunin per tal que la població perdi la por | Cedida

Les vacunes del coronavirus estan donant molt a parlar des dels inicis de la pandèmia. Una de les vacunes més comentades ha estat l'AstraZeneca, amb la qual van saltar les alarmes en suspendre's provisionalment en diversos països i, entre ells, Espanya, mentre s'esperava que l'Agència Europea del Medicament (EMA) verifiqués la seguretat d'aquesta, pel fet que va haver-hi dubtes sobre la relació entre la vacuna i casos de trombosis.

Al final, l'Agència Europea del Medicament va acabar verificant la seguretat de la vacuna i, per tant, el Ministeri de Sanitat va prendre la decisió de reprendre la vacunació. No obstant això, aquestes notícies i suposades relacions entre els casos de trombosis i AstraZeneca han fet que part de la població desconfiï d'aquesta vacuna i que, per tant, tinguin por a posar-se-la.

Davant aquesta por generalitzada, l'epidemiòleg Amós García Rojas ha llançat una proposta en el seu compte de Twitter perquè les persones perdin la por i la desconfiança a l'AstraZeneca.

La proposta de l'epidemiòleg per a generar confiança

Amós García, que és cap de Secció del Servei d'Epidemiologia i Prevenció de la Direcció General de Salut Pública del Servei Canari de la Salut, ha publicat en el seu compte de Twitter una proposta d'allò més interessant: que els polítics es vacunin amb AstraZeneca per a tornar a recuperar la confiança.

  • «Calma i paciència: Prudència. Després de l'esdevingut amb la vacuna d'Oxford (AstraZeneca), cal tornar a generar confiança en la mateixa» explicava.
  • «I crec que una estratègia encertada seria la que els nostres polítics, tots, contribuïssin vacunant-se amb llum i taquígrafs. Aquí ho deixo» continuava escrivint l'expert.


En un altre tuit, explicava que «el problema és que tenim una vacuna que en aquests moments només es pot posar a menors de 55 anys, que per tot el succeït pot generar desconfiança en la població a la qual se li administrarà. I cal recuperar aquesta confiança com abans».

De fet, això ja ha tingut lloc en altres països. Boris Johnson, primer ministre del Regne Unit, i Jean Castex, primer ministre de França, ja han rebut la vacuna d'AstraZeneca. Per part seva, Mario Draghi, primer ministre italià, també ha anunciat que té intenció de vacunar-se amb ella.

A Espanya, s'espera que es reprengui la vacunació a partir del dimecres, després que el Consell Interritorial de Salut l'aprovi dilluns que ve.

Segons l'OMS, és «segura i eficaç»

L'Organització Mundial de la Salut ha explicat que la vacuna AstraZeneca i Oxford compta amb un enorme potencial per a prevenir infeccions i demana als països que continuïn fent-la servir.

«Instem als països al fet que continuïn utilitzant aquesta vacuna tan important» explicava el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. «Constitueix més del 90% de les immunitzacions distribuïdes mitjançant el mecanisme COVAX».

A més, Tedros explicava que es comprèn que una part de la ciutadania hagi mostrat preocupació per la seguretat de l'AstraZeneca. No obstant això, ha insistit que la Covid-19 és «una malaltia mortal i la vacuna AstraZeneca i Oxford pot prevenir-la».

En una nota de premsa publicada en la pàgina web de l'OMS el 17 de març, s'explicava que «la vacunació contra la COVID-19 no comporta una reducció de les malalties ni de les morts per altres causes. Se sap que els esdeveniments tromboembòlics són freqüents. El tromboembolisme venós és la tercera malaltia cardiovascular més comuna a tot el món».

A més, també explicava que «l'OMS considera que els beneficis de la vacuna AstraZeneca són majors que els seus riscos i recomana que es continuï administrant la vacuna».


Comentaris

envia el comentari