Mossos d'Esquadra.

Catalunya renova avui dues setmanes més de toc de queda

Continua prohibit desplaçar-se o circular entre les 22.00 i les 6.00 si no és per motius essencials

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dilluns la pròrroga del toc de queda a Catalunya fins al 23 de novembre com a mesura davant de la pandèmia de la Covid-19. D'aquesta manera, es manté la prohibició establerta el diumenge 25 d'octubre de circular per la via pública entre les 10 del vespre i les 6 de la matinada, excepte si es tracta de desplaçaments essencials, que cal justificar.

La pròrroga es fa en els mateixos termes i, així, es consideren desplaçaments essencials els de motius laborals, quan no es pugui teletreballar; serveis sanitaris i socials; assistència sanitària i per anar a la farmàcia d'urgència, i la cura de persones grans, menors d'edat o persones dependents o especialment vulnerables. 

Fora d'aquest horari també està permès tornar a casa des de centres educatius o per recollir menjar en restaurants que ofereixin servei a domicili, que poden prestar fins a les 11 de la nit. També per tornar d'activitats culturals, si bé ara estan suspeses per una altra resolució. Es permet la circulació de transport de mercaderies. També, dels vehicles per carreteres que transcorrin per Catalunya sempre que tingui origen i destí fora del territori. Es poden passejar animals de companyia durant el temps imprescindible i de manera individual entre les 4 i les 6 de la matinada. 


La resolució fa referència a la «greu situació epidemiològica» del coronavirus a Catalunya i el «seu impacte en la capacitat del sistema sanitari», segons un informe amb data 6 de novembre de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, que «justifica el manteniment de les condicions que van motivar l'adopció de les mesures» de restricció de la mobilitat nocturna. 

La lluita contra la Covid continua

Catalunya continua, per tant, la seva lluita contra aquesta pandèmia, que és internacional. El món ha traspassat aquest diumenge un nou llindar pel que fa als casos de coronavirus. Concretament, ja són més de 50 milions de persones les que s'han contagiat arreu del planeta. Així ho indiquen les dades proporcionades la Universitat Johns Hopkins, que també comptabilitzen en 1.353.110 les persones que han perdut la vida a causa del virus.

Els Estats Units lideren el rànquing de contagis, fregant els 10 milions. Els segueix de ben a prop l'Índia, amb més de 8 milions de casos confirmats, Brasil amb 5,6 milions i Rússia, amb 1,7 milions de persones contagiades. Just després trobem França, que suma gairebé 2 milions de contagis i l'estat espanyol amb 1,3 milions. 

Pel que fa a les defuncions, són també els EUA els que se situen al capdavant, amb més de 200.000 morts. A Brasil s'han registrat més de 162.000 defuncions des de l'inici de la pandèmia, i més de 126.000 a l'Índia. Espanya se situa també a la part alta de la llista, amb pràcticament 39.000 persones mortes per culpa de la Covid-19.