YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Protecció Civil demana que les visites al cementiri durin el menor temps possible

Els recintes catalans han implantat diverses mesures per evitar aglomeracions, com circuits d'entrada i sortida

Dues persones en un cementiri de Barcelona amb molts nínxols i flors de color vermell en primer pla
Els cementiris catalans reben aquests dies la visita de milers de persones. | Cedida

El subdirector de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, ha demanat aquest diumenge que les visites als cementiris aquest diumenge de Tots Sants durin «el menor temps possible», per tal d'evitar aglomeracions i contagis de Covid-19. En una entrevista a TV3, recollida per Europa Press, ha destacat que «una quantitat significativa de persones» va avançar al dissabte la visita al cementiri, en una jornada que es va desenvolupar sense incidències.

Davant l'afluència de visites durant els darrers dies, els cementiris catalans han pres diverses mesures d'higiene i de seguretat, com la instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic o la realització de circuits d'entrada i sortida per a evitar l'encreuament de visitants, ha destacat Delgado. Alhora, Protecció Civil ha demanat l'aplicació de control d'aforament, respectant sempre un màxim d'una persona per cada 2,5 metres i amb un màxim de 2.000 persones alhora en els grans cementiris. Així mateix, des del Govern s'ha recordat l'obligatorietat a tots els visitants de portar mascareta en tot moment i la prohibició de menjar o beure a l'interior dels recintes.

Alguns municipis ja fa dies que han implementat aquestes mesures per minimitzar les possibilitats de contagi de la Covid-19 entre aquells que visiten els cementiris, mentre que altres han impulsat noves actuacions. Un dels exemples és Lleida, que divendres, ahir i avui no permet la visita al cementiri si no es té cita prèvia.

Montjuïc obre un espai de dol gestacional i neonatal

El cementiri de Montjuïc ha obert un espai per al dol gestacional i neonatal. Es tracta d'un espai col·lectiu específic per facilitar el dol i l'acompanyament de les famílies que pateixen la pèrdua del fill o filla durant l'embaràs o després del part. Aquesta és una iniciativa de Cementiris de Barcelona, l'entitat Petits amb Llum i el CatSalut, a través de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Les famílies poden enterrar en aquests espais els seus fills sense cap cost. Els fèretres se situaran a l'interior dels nínxols d'aquesta zona i estaran identificats amb una làpida especialment dissenyada amb uns estels, que representen la presència permanent dels nadons. El fèretre romandrà sempre en aquest mateix nínxol.


Comentaris

envia el comentari