Una protesta estudiantil talla la Diagonal de Barcelona

La mobilització ha finalitzat cap a les 9.00 hores i ha provocat retencions

Estudiants universitaris han tallat l'avinguda Diagonal de Barcelona, a la zona universitària, per reclamar el «compromís» dels rectors per revertir la crisi educativa. La via ha estat tallada aproximadament una hora en el dos sentits de la marxa a l'altura del Palau de Pedralbes, segons ha informat la Guàrdia Urbana.

La mobilització ha finalitzat cap a les 9.00 hores i ha provocat retencions. Es tracta d'una acció per donar el tret de sortida a diverses mobilitzacions en el marc de la campanya impulsada amb el manifest 'Compromís contra la Crisi Educativa', que recull cinc punts bàsics per impulsar els canvis necessaris cap a un model públic i equitatiu. Els manifestants porten una pancarta amb el lema 'Rectors, sou el primer pas, signeu'.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Demanen l'equiparació dels preus de màsters i graus

Les assemblees de facultat de les universitats catalanes han impulsar el 'Compromís contra la Crisi Educativa'. Aquest consta de cinc punts i el primer d'aquests és l'equiparació dels preus de màsters i graus i de graus entre sí. En segon lloc, demanen que la remuneració de les pràctiques sigui obligatòria i en tercer que es doni suport a l'absolució de tots els encausats per defensar la universitat pública. En quart lloc, els universitaris volen un pla de xoc contra l'«emergència lingüística» i en cinquè protocols feministes efectius i revisió dels plans docents.


Comentaris

envia el comentari