Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manifestació

Protesta a Tarragona per denunciar la precarietat del Personal d'Atenció Educativa

Els sindicats reclamen adjudicacions transparents, jornades dignes i més recursos per implementar el decret d'Inclusiva

Una cinquantena de persones han protestat aquest dijous davant dels serveis territorials del Departament d'Educació de Tarragona per denunciar les condicions precàries del Personal d'Atenció Educativa (PAE).

Reclamen adjudicacions dignes i transparents de la plantilla des del primer dia, jornades dignes, passant del terç a la mitja jornada, i més recursos per implementar el decret d'Inclusiva, ja que els sindicats apunten que falten com a mínim 100 tècniques Especialista d'Educació Infantil (TEEI) i 250 d'Integració Social (TIS) als centres de la demarcació tarragonina. «No som treballadors de segona, no volem que se'ns utilitzi com a personal assistencial», ha afirmat Dolors Blanes, membre del Comitè Intercentres.

Els manifestants s'han concentrat davant dels serveis territorials d'Educació aquest dijous a la tarda amb pancartes reivindicatives i han tallat el carrer de Sant Francesc per demanar que es posi en valor les funcions educatives del PAE. Durant l'acció, han cridat consignes contra el conseller Josep Gonzàlez-Cambray i altres clams, com ara 'Som imprescindibles, no som invisibles' o 'No som multitasques, no fem menjadors'. La protesta ha acabat amb la lectura del manifest unitari del Comitè Intercentres.

La portaveu d'USTEC-STEs, Laura Ferré, ha afirmat que el PAE és «imprescindible» per l'atenció de l'alumnat tant a les escoles com als instituts i ha denunciat la «desorganització» del Departament a l'hora d'adjudicar les vacants aquest inici de curs. «Seguim amb aquesta improvisació, pel que fa a les substitucions, avui, encara no està tota la plantilla del PAE als centres», ha lamentat.

També ha defensat que aquest col·lectiu no té equiparades les condicions laborals respecte als docents. «Els terços de jornades haurien de ser mitges, sempre van un pas per darrere, ja és hora de dir prou», ha afegit.

Per la seva banda, Dolors Blanes, membre del Comitè Intercentres, ha exigit que les TEEI de les escoles rurals siguin considerades Educadores de Llars d'Infants i ha denunciat que no s'ha donat la qualitat necessària en el procés d'adaptació dels infants d'un i dos anys. Alhora, ha defensat que es manifesten per «clarificar» els seus drets i fer-se visibles. «Treballem de bracet dels docents i ens agrada que ens escoltin i comptin amb nosaltres. No volem que ens facin servir per suplir el monitoratge d'extraescolars d'aquest setembre perquè no som personal assistencial», ha tancat.