Manifestació dels autònoms de la Vall de Camprodon amb una pancarta amb el lema 'Estem fins als nous de pagar els vostres sous'

Les protestes dels autònoms s'estenen per tot Catalunya

El passat cap de setmana, desenes de treballadors per compte propi es van manifestar al Ripollès, un dels feus importants de l'independentisme

El moviment sorgit al voltant del manifest de la Revolta dels Autònoms en contra el Govern de la Generalitat —que ha aconseguit milers d'adhesions des de la seva posada en marxa fa deu dies— s'estén arreu del país, amb el descontentament arribant arreu a tots els punts de la geografia catalana. El repartiment dels ajuts per als treballadors per compte propi, amb l'únic requisit de l'ordre de presentació per atorgar-los que va fer col·lapsar el web durant els dos dies en què va estar operatiu el procés, va ser la gota que va fer vessar el got.

A aquest fet puntual, cal sumar el descontentament amb la gestió de la pandèmia, amb tancaments obligats de negocis durant diverses setmanes, com és el cas de bars i restaurants, amb unes ajudes minses i no a l'abast de tothom. En aquest sentit, s'ha de destacar que no ha importat el color polític dels autònoms, que s'han manifestat de manera generalitzada arreu de Catalunya, demanant solucions a la classe política i una millor gestió de la crisi provocada pel coronavirus.

«Estem fins als ous de pagar els vostres sous»

Un dels exemples d'aquesta taca d'oli de protestes dels autònoms el trobem a la Vall de Camprodon, a la comarca del Ripollès, un dels feus importants de l'independentisme. Camprodon és un exemple paradigmàtic, ja que en les passades eleccions municipals es van imposar la marca blanca dels socialistes, mentre que en les eleccions generals del 10-N l'independentisme va superar el 50% dels vots. 

En aquest municipi, el passat cap de setmana desenes d'autònoms es van manifestar pels carrers de Camprodon en contra de la classe política. Una pancarta eloqüent dels Autònoms de la Vall de Camprodon, amb el lema 'Estem fins als ous de pagar els vostres sous' va encapçalar la marxa que va recórrer els carrers del municipi del Ripollès. Els manifestants exigien solucions a la difícil situació que viu el sector i mesures de control de la pandèmia que no obliguin a tancar els negocis.

«Si els autònoms anem a terra, el país va a terra»

Un dels autònoms presents a la manifestació de Camprodon, Jaume Vila, va explicar a les càmeres de Ripollès TV que «reivindiquem els drets de les empreses i dels autònoms, però també dels assalariats i de tot el poble». Vila assegurava que «rebem discriminació en l'àmbit empresarial, però també en el de les llibertats. Estem d'acord que s'han de prendre mesures  —contra la pandèmia—, però no estem d'acord en aturar el país per culpa d'un col·lapse sanitari que han provocat ells mateixos perquè no han invertit en sanitat».

La petició dels manifestants al Govern és que es busquin solucions perquè els autònoms puguin continuar treballant. En aquest sentit, Vila assenyalava que «si els autònoms i empreses anem a terra, el país va a terra. Això es evident».