Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Dissabte de sol al matí i tempestes de tarda més extenses a l’interior

Algun ruixat feble podria arribar a la costa i baixa la possibilitat de temps més mogut entre diumenge i dilluns
Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Xavi Segura

 

Aquest dissabte seguirem amb la tònica de temps calcat al dels dies anteriors. Tindrem un matí més aviat assolellats a gran part del país, però a partir del migdia i sobretot a la tarda tindrem ruixats i tempestes a l’interior que es faran més extensos i podria arribar a ploure de forma molt minsa en algun tram de la costa.

No obstant, de bon matí tornarem a tenir alguns núvols entre el sud de Ponent i les comarques de Tarragona  que podran deixar alguna gotellada. Els intervals de núvols també seran presents arreu de matinada. Les temperatures no experimentaran grans canvis i les màximes es tornaran a moure  entre els 20º i 25º  en general, més altes a Ponent i a les Terres de l’Ebre.

D'altra banda, si ahir els mapes indicaven que el temps es podia complicar més arreu entre diumenge i dilluns, avui s’han fet enrere i s’ha esvaït aquesta possibilitat, situant la pertorbació estancada al nord d’Àfrica.

  

  

Si fem un repàs a les precipitacions que ens han deixat les tamborinades de la tarda de divendres  a l'interior i al prelitoral, destaquen els 17 litres per metre quadrat d'Oliana, els 16 de Viladrau i Muntanyola, els 10 de Seva o els 7 de la Roca del Vallès i de Guardiola de Berguedà. 

On cauran les tempestes aquest dissabte?

Els xàfecs i les tempestes  tornaran a caure amb ganes aquest dissabte a partir del migdia al Pirineu, Prepirineu, comarques interiors i punts del prelitoral. Localment podran anar acompanyades de calamarsa o pedra i de fort aparat elèctric.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos  per intensitat de pluja (20 litres caiguts en tan sols 30 minuts) a les comarques del Ripollès, la Garrotxa, La Selva, Osona, Solsonès, Bages, Berguedà, Pallars Jussà, Alt Urgell i la Noguera.

Les xàfecs seran una mica més intensos i extensosi podrien arribar de forma puntual i feble a trams de la costa, bàsicament entre la de Barcelona i la de Girona. El cel quedarà força ennuvolat a la meitat nord a la tarda, mentre que el sol dominarà més al sud.

Baixa la possibilitat de xàfecs més generals de cara a diumenge

Els mapes indicaven ahir dijous que la inestabilitat aniria a més a bona part del país entre diumenge i dilluns, especialment a Tarragona i Girona, per l'arribada pel sud d'una dèbil pertorbació mediterrània. Avui, però, els mapes han canviat i no entreveuen aquesta possibilitat en un diumenge que tornaria a estar marcat per les tempestes de tarda. Ho haurem d’anar seguint atentament.