Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de Pedro Sánchez durant la roda de premsa posterior a la cimera europea a Brussel·les del 21 de juny del 2019

Els pròxims canvis que hi haurà a Espanya en matèria d'impostos

Són dades importants a tenir en compte

Imatge de Pedro Sánchez durant la roda de premsa posterior a la cimera europea a Brussel·les del 21 de juny del 2019
L'executiu ha anunciat que no preveu ni una baixada ni pujada massiva d'impostos  | ACN

La crisi del coronavirus i moltes de les mesures imposades pel govern espanyol  per donar suport a les famílies més desfavorides, empreses  i autònoms  ha provocat que la nostra economia  estigui travessant una complicada situació. Per aquest motiu, l'executiu de Pedro Sánchez  té previst dur a terme la pujada d'alguns impostos  així com la creació d'altres. No obstant això, la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, ha deixat clar que «el govern no es planteja una baixada massiva d'impostos ni una pujada massiva d'impostos».

Això vol dir que no hi haurà canvis abismals però sí que hi haurà algunes modificacions. En concret, aquestes són les que es produiran.

IRPF

El que es pretén és incrementar dos punts el tipus marginal màxim  per a les rendes  des de 130.000 euros i quatre punts a partir de 300.000 euros. Una pujada que afectaria uns 121.550 contribuents i que reportaria a l'Agència Tributària al voltant d'uns 525 milions d'euros

Impost de Societats

En aquest cas, el que es preveu és augmentar del 15% al 18% els tipus mínim sobre la base imposable per a les grans companyies, com les petrolieres o la banca, i també un gravamen  del 5% sobre els dividends anuals.

Rendes d'estalvi

L'increment d'aquest impost afectarà prop de 60.000 contribuents. En concret, es produirà una pujada de quatre punts en els rendiments màxims. D'aquesta manera, es passarà del 23% al 27%.

Impost a grans fortunes

Com s'ha fet públic en els darrers dies, un dels grans objectiu d'Unides Podem és posar en marxa aquest impost, que vindria a substituir el de Patrimoni  i amb el qual es preveu recaptar fins a uns 11.000 milions d'euros. Exclòs l'import declarat de fins a 400.000 euros d'habitatge habitual, els qui tinguin un patrimoni que superi el milió d'euros haurien de pagar un 2%. Aquest passaria al 2,5% per als que tenen més de 10 milions d'euros, a un 3% als que superin els 30 milions d'euros i a un 3,5% els que superin els 100 milions d'euros.

 

Impost de Patrimoni i Successions

Mentre que s'aprova l'anterior impost, es portarà a terme un increment del de Patrimoni, que augmentarà un 1% per a les fortunes  de més de 10 milions d'euris. També caldria afegir «l'harmonització a l'alça de Patrimoni i Successions» en el que és la reforma del finançament autonòmic

 

Taxa Google

S'incrementarà un 3% la publicitat, venda de dades i la intermediació en línia de les empreses digitals  que es caracteritzen perquè l'import net de les seves xifres de negocis superar els 750 milions d'euros a nivell mundial i que, a més, tenen uns ingressos derivats dels serveis digitals que superen els 3 milions d'euros a Espanya.

Taxa Tobin

Un total de 65 empreses  es veuran afectades per aquesta taxa que farà augmentar un 0,2% la compra d'accions de societats espanyoles cotitzades i que comptin amb una capitalització borsària superior als 1.000 milions d'euros per ingressar 850 milions d'euros. Així mateix, s'ha indicat que el govern pretén apujar el preu del dièsel uns 3,8 cèntims per litre perquè sigui similar al de la gasolina.