Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general del saló de sessions del Parlament mentre Gemma Geis (JxCat), Anna Caula (ERC), Jordi Terrades (PSC-Units) i Lorena Roldán (Cs) mostren el sentit de vot al seu grup. 22 de juliol del 2020

El PSC s'allunya de la idea d'un tripartit d'esquerres amb els Comuns i ERC

Els socialistes consideren insuperable el projecte «de dividir Catalunya» dels republicans
Pla general del saló de sessions del Parlament mentre Gemma Geis (JxCat), Anna Caula (ERC), Jordi Terrades (PSC-Units) i Lorena Roldán (Cs) mostren el sentit de vot al seu grup. 22 de juliol del 2020
El PSC allunya la idea d'un tripartit d'esquerres després de les eleccions catalanes | Catalunya Diari

La portaveu del PSC en el Parlament, Eva Granados, ha descartat la possibilitat que es reediti un tripartit a Catalunya entre socialistes, ERC i comuns després de les pròximes eleccions, ja que «ERC només té el projecte de dividir Catalunya». «El tripartit està fora de l'equació perquè els mateixos socis l'han evitat. No hi haurà aquesta opció», ha afirmat en una entrevista.

Segons ella, si JxCat i ERC sumen de nou, tornaran a governar junts «encara que estiguin tirant-se els plats pel cap un dia i un altre», per la qual cosa l'objectiu del PSC és una majoria alternativa a l'independentisme. Granados ha sostingut que els socialistes cercaran liderar noves majories amb qui vulgui «sumar per superar el 'procés', per deixar de dividir els catalans i per reconstruir Catalunya» després de la pandèmia.

El PSC acusa ERC de «continuar atiant l'odi i la divisió»

En ser preguntada si governaria al costat d'ERC, la també viceprimera secretària del PSC ha assegurat que no governaran amb partits «que tinguin com bandera continuar dividint els catalans». «ERC només es dedica a continuar atiant l'odi i la divisió entre catalans i parlant d'espolis fiscals i de qüestions que nosaltres evidentment no compartim, i no solament, sinó que combatem directament. Nosaltres no ens plantegem estar en un projecte que tingui això com a objectiu», ha dit.

També ha acusat ERC de no saber fer una bona gestió pública, com creu que es demostra en les conselleries que lideren: «Per tant quina carta de presentació té ERC en aquests moments? La divisió i la mala gestió. Jo crec que no són bons companys per fer un bon govern». Davant això, aspira al fet que el PSC quedi per davant dels partits independentistes en les eleccions catalanes i articular així noves majories.

 «El que proposem és sumar noves majories, passar pàgina al 'procés', acabar amb la divisió entre catalans i treballar per la reconstrucció social i la reactivació econòmica», ha explicat. «Qui vulgui sumar-se a aquesta proposta pot sumar una nova majoria amb el PSC. Solament amb aquests pilars i aquests vectors: reconstruir i reconciliar», ha afegit.

Miquel Iceta, el «millor polític que tenim a Catalunya» i novament candidat a president

Granados ha insistit a convocar eleccions a Catalunya al més aviat possible perquè «cada dia que passa és una oportunitat perduda per cridar la ciutadania a les urnes», i ha defensat que es poden celebrar malgrat la situació sanitària, com ha ocorregut a Galícia i el País Basc. Considera que aquestes eleccions són urgents, ja que titlla l'Executiu de mal govern perquè, al seu judici, està dividit i és incompetent, i ha qualificat al president de la Generalitat, Quim Torra, de «negligent i irresponsable».

La portaveu socialista ha resolt qualsevol debat sobre qui ha de ser el candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, ja que «no hi ha cap dubte» que serà el primer secretari, Miquel Iceta. «A part de ser el millor polític que tenim en Catalunya, és l'únic que té les idees, que té els equips i que té el projecte per treure a Catalunya d'aquesta dècada de decadència», ha subratllat.