Una important plaga de rates, el malson d'un barri sencer a Barcelona

Els afectats asseguren que tot és conseqüència d'unes obres que obliguen els animals a sortir a la superfície

Imatge d'una zona d'obres a Barcelona, amb el característic color groc
Unes obres al centre de Barcelona, en aquest cas a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) | cedida

Els veïns del barri barceloní de Poble-sec viuen, des de fa uns dies, una situació completament surrealista. De fet, la situació sorprèn molt més tenint en compte que parlem d'una de les ciutats més importants i visitades d'Europa. Segons relata 'Metrópoli Abierta', uns desagradables inquilins fan la seva pels carrers del barri, davant les mirades incrèdules dels veïns, i fins i tot entren en col·legis com el de Sant Pere Claver, a tan sols uns metre de l'avinguda del Paral·lel de la ciutat comtal. 

Les rates, expulsades del sistema de canalització

Es tracta de les rates que han estat 'expulsades' de les seves cases per les obres del nou col·lector d'aigües del carrer de Vila i Vilà. Els veïns asseguren que la situació s'ha tornat insostenible, amb grups de fins i tot 20 animals explorant els carrers a la cerca d'aliment i nous amagatalls. El mitjà citat explica que al carrer de Puig i Xoriguer hi ha, des de fa uns dos anys, un enorme forat d'uns res metres d'amplada, que s'ha convertit en la porta de sortida de les rates al barri. 

Un veí de 70 anys de la zona, Josep R., assegura que els preocupen «els nens», ja que la seva escola, situada en el número 14 del carrer de Vila i Vilà, s'ha convertit en un refugi de rates, aprofitant les vacances escolars. De fet, el mateix afectat relata que darrerament s'observen cries, cosa que podria indicar que es tracta d'una veritable plaga. «Imagina que els nens estan jugant i apareixen aquests animals com a conills al patí», exclama el barceloní. 

No és el primer cop que hi ha problemes amb les obres

La veritat és que els afectats ja han posat la situació en coneixement de les autoritats, però el problema és que es tracta d'un centre privat, i l'administració pública no pot intervenir directament. I tot això, mentre busquen la directora del centre, per intentar solucionar el problema de manera conjunta. Sigui com sigui, les rates no són l'únic problema, fa tan sols un any, 'El Periódico' va informar de la pudor que sortia del sistema de canalització, que impedia, literalment, fer vida normal als veïns. 


Comentaris

envia el comentari