La situació empitjora a Madrid després de detectar-se un nou brot amb diversos contagis

Es tracta de diversos veïns del mateix edifici i ja s'estan vigilant els contactes propers

Imatge de l'estació de metro 'Plaza de España' de Madrid
La situació empitjora a Madrid després de detectar-se un nou brot amb diversos contagis | Unsplash | David Monje

La Direcció General de Salut Pública de la Comunitat de Madrid ha notificat aquest dissabte al Ministeri de Sanitat un nou brot de Covid-19 amb set casos positius i 14 contactes en dos domicilis del mateix edifici de la capital, però afortunadament, cap d'aquestes persones ha requerit ingrés hospitalari.

L'objectiu de la detecció precoç és, una vegada confirmats els casos, transmetre-ho als tècnics de Salut Pública de manera immediata, perquè el seguiment i control dels contactes sigui imminent, determinant les mesures oportunes de control, evitant la possible propagació del virus, i que els brots tinguin la menor incidència possible.

Des de la Comunitat de Madrid es recorda als ciutadans la importància de la responsabilitat individual en l'adopció i control de les mesures higienicosanitàries per a evitar la propagació dels contagis; l'obligatorietat de l'ús de la màscara; la freqüent neteja i higiene de mans, bé amb aigua i sabó, o amb gel hidroalcohòlic; i la conscienciació que el coronavirus és una malaltia que ens afecta a tots, independentment del rang d'edat. Fins ahir hi havia 33 brots comunicats, 19 dels quals es troben actius.

Sanitat torna a desmentir a Simón sobre els asimptomàtics

La Conselleria de Sanitat de Madrid ha aclarit aquest dijous que la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica, en la qual s'emmarca la vigilància de la comunitat, monitora els casos confirmats de la Covid-19 que són de declaració urgent. La notificació es realitza diàriament des del nivell autonòmic a l'estatal.

La Conselleria explica que, com a figura en l'actualització núm. 174 de Malaltia per coronavirus (COVID-19) del 6 d'agost de 2020 del Ministeri de Sanitat els casos diagnosticats amb data d'inici de símptomes en els últims 14 dies són 1.661 dels 5.401 notificats en aquest període, la qual cosa suposa un 30,7 per cent de casos simptomàtics i un 69,3 per cent, asimptomàtics.

Si bé, considerant les setmanes epidemiològiques (setmana natural de dilluns a diumenge, període de 14 dies) de 20 de juliol a 2 d'agost, els casos confirmats per data de comunicació que la Comunitat de Madrid ha notificat al Centre Nacional d'Epidemiologia (CNE) són 4.087, dels quals un 40,8 per cent corresponen a infecció amb símptomes, sent el 59,2 per cent casos asimptomàtics.


Comentaris

envia el comentari