Tot un poble espanyol confinat després de disparar-se els casos en 24 hores

El municipi torna a fase 2 a partir d'avui mateix

Anàlisi de proves de PCR per detectar la presència del coronavirus a la seu del Laboratori Clinic de l'ICS a Girona
Els casos positius han augmentat exponencialment a la localitat de Villarta dels Montes | ACN

La Conselleria de Sanitat d'Extremadura ha decretat l'aïllament social de la localitat de Villarta dels Montes, la qual en les últimes 24 hores ha sumat 24 nous casos de coronavirus. Aquest municipi de Badajoz es converteix el primer de la comunitat a tornar a la fase 2, encara que amb el control de les entrades i les sortides d'aquest.

En el conjunt de la comunitat, la Direcció General de Salut Pública ha notificat 47 nous casos positius confirmats per PCR. A més, s'han detectat 213 casos sospitosos i se n’han descartat 176. Hi ha vuit pacients hospitalitzats, dos d'ells a l’UCI, i no s'han donat noves altes hospitalàries.

L'Àrea de Salut de Badajoz ha detectat 58 casos sospitosos i n’ha descartat 42. Ha notificat sis nous positius, sense relació amb els brots. Quatre independents a la ciutat de Badajoz i els altres dos a Valverde de Leganés, a més, a la zona de salut de Gévora (Valdebótoa) hi ha tres pacients ingressats, un d'ells en UCI.

Resposta sobre el confinament a Terrassa

Per altra banda, a Catalunya la situació també es complica. En els últims dies es parlava sobre la possibilitat de confinar Terrassa, però aquest matí l'alcalde ho ha desmentit. 

Jordi Ballart, l'alcalde de Terrassa, a la comarca del Vallès Occidental, no creu que els resultats del garbellat massiu de coronavirus que està realitzant la Conselleria de Salut de la Generalitat a la ciutat obliguin a tancar als veïns a les seves cases: «No tenim un confinament en l'horitzó». En declaracions a RAC 1, ha declarat que Terrassa està en el nivell 2 d'alerta pel coronavirus que marca la Conselleria de Salut, mentre que el confinament domiciliari es planteja en el nivell 5: «Seria difícil arribar fins aquí en pocs dies».  

L'alcalde de Terrassa veu poc probable retrocedir a un confinament a la ciutat

«Podria ser que, a partir dels resultats d'aquestes proves PCR, la Conselleria decideixi passar al nivell 3, però en cap cas estaríem en el 5», i ha afegit que l'objectiu de l'anàlisi és evitar la propagació del virus. La situació «no és d'alerta», ja que actualment hi ha 24 persones en els dos centres hospitalaris de la ciutat --lluny de les 600 de principis d'abril--, però està preocupat pel repunt dels últims deu dies.


Comentaris

envia el comentari