Important avís dels metges de Madrid: «Estem igual que el 5 de març»

Preocupació entre els sanitaris per l'augment d'ingressos

Imatge d'una carpa de suport al carrer per la crisi del coronavirus
Una doctora assegura que Madrid ha tornat a les xifres del 5 de març | Catalunya Diari

Encara que sembla que els brots de coronavirus a la Comunitat de Madrid han estat controlats des que es va aixecar l'estat d'alarma, la situació als hospitals s'ha tornat a descontrolar.

Així ho ha donat a conèixer la vicepresidenta del Col·legi de Metges de Madrid, Belén Padilla a través del seu compte de Twitter, explicant que quant a ingressos es refereix, Madrid ha tornat a xifres del 5 de març. Padilla mostra la preocupació que torna a haver-hi en el sector sanitari madrileny després de fer-se públiques les últimes xifres.

Metges, personal d'infermeria i la resta de treballadors del sector veuen com es pot estar deixant perdre la lluita de moltes setmanes contra la pandèmia. «Sento molta ràbia i tristesa. Ni com a societat ni com a sanitat hem après gairebé res. I seguim, els sanitaris assistencials, molt cansats i esgotats», explicava Padilla a les seves xarxes.

Les xifres són preocupants

Ahir mateix, el ministeri de Sanitat confirmava que en tota Espanya 1.895 persones havien donat positiu en les últimes 24 hores. D'aquestes, 567 només a Madrid. Les dades del govern de la Comunitat Autònoma de Madrid reflecteixen per la seva part 512 en 24 hores i 1.220 incorporats al còmput global.

Aquest increment de diversos centenars de casos de la Covid-19 fa diversos dies que es repeteix. Diversos brots detectats en els últims dies han elevat el total a 30. Diversos d'ells han estat una altra vegada en residències, entre elles, una de San Martín de la Vega amb almenys 52 contagiats. Mentrestant, i com explicava Belén Padilla, la pressió als hospitals continua creixent.

Les dades del ministeri recullen 127 nous ingressos en l'última setmana, 7 d'ells a l'UCI. Per part seva, l'últim informe de la Conselleria de Sanitat confirma l'actual situació dels hospitals madrilenys. En la comunitat hi ha 331 persones hospitalitzades amb coronavirus, 51 d'elles en les diferents unitats de vigilància intensiva.


Comentaris

envia el comentari