Un expert de l'Hospital del Mar demana preparar-se per a una tardor que «pot ser greu»

Robert Güerri ha recordat que una baixada de la temperatura implica més persones en espais tancats

Carpa instal·lada a l'exterior de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per donar suport a urgències
La tardor pot ser «greu» des del punt de vista de la pandèmia de coronavirus | ACN

El coordinador de la unitat de Covid-19 de l’Hospital del Mar de Barcelona, Robert Güerri, ha demanat estar «preparats» per a una tardor en què la situació de la pandèmia «pot ser greu». Güerri ha recordat que a la tardor baixarà la temperatura i la gent passarà més temps en espais tancats, factors que facilitaran la transmissió de la malaltia, i amb «càrregues virals més altres».

L'infectòleg ha defugit alarmismes però ha demanat més «planificació» de les administracions per afrontar-ho, ja que creu que les coses s'han fet «de manera desordenada». Güerri ha apel·lat a la «consciència individual» i ha recordat que «en el moment que es va aixecar el confinament vam sortir tots en massa».

La importància d'evitar «grans reunions socials i grups»

El cap de la unitat de Covid-19 de l’Hospital del Mar de Barcelona s'ha referit al fet que una vintena de científics hagin demanat que s'investigui per què la incidència de la Covid-19 és tan elevada a Espanya. En aquest sentit, Güerri ha remarcat la necessitat d'evitar «grans reunions socials i grups» com a alguns dels factors clau. Segons el coordinador de la pandèmia a l'Hospital del Mar, ara mateix la situació «tendeix a l'estabilització», però no a «la reducció». En aquest centre hospitalari actualment hi ha nou persones amb covid-19 a l'UCI.

Salut amplia els cribratges massius al Barcelonès i el Penedès

Avui hem sabut que Salut ampliarà a Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès els cribratges massius amb PCR per detectar casos de coronavirus, segons ha informat el Departament. Les proves es faran a partir del dilluns 10 d'agost i les dues poblacions s'afegeixen als testos massius ja en marxa a Sabadell, Ripollet i Terrassa.

A Santa Coloma de Gramenet, les proves es faran als residents dels barris de Llatí i Fondo, i van adreçades especialment als qui els últims dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància social, sense mascareta, en espais tancats durant molta estona o en reunions d'amics i aglomeracions. Els resultats s'espera que es tinguin en 48 hores, segons el departament liderat per Alba Vergés.


Comentaris

envia el comentari