Mor el bisbe Pere Casaldàliga al Brasil als 92 anys

El bisbe català va ingressar fa uns dies a l'hospital per problemes respiratoris

Pere Casaldàliga Twitter
Pere Casaldàliga ha mort aquest dissabte a l'edat de 92 anys | Twitter

Pere Casaldàliga ha mort als 92 anys al Brasil, segons han informat via Twitter l'Associació Aragua amb el Bisbe Casaldàliga (Barcelona) i l'Associació Ansa (Brasil). El bisbe català va ingressar fa uns dies a l'hospital de São Félix per problemes respiratoris, que lamentablement van agreujar-se degut a la seva edat i al Parkinson que patia des de feia alguns anys. 

Nascut a Balsareny el 1928, Casaldàliga vivia al Brasil des de feia 50 anys i allà hi va complir el seu somni de ser missioner i va estar molts anys treballant per poder ajudar als més necessitats. També considerat com el bisbe del poble, el català es va convertir en un referent en la lluita per a la justícia social.

Ingressat per problemes respiratoris

Fa uns dies el bisbe va ser ingressar d'urgència, i aquesta setmana va haver de ser traslladat a l'hospital dels claretians a Batatais, a São Paulo, per poder continuar amb el tractament. Però lamentablement, aquest migdia, les associacions en les quals treballava han informat sobre el seu traspàs: «Amb profunda tristor lamentem comunicar que Pere #Casaldàliga ha mort en el dia d'avui a l'edat de 92 anys», diu el tuit recollit per CatalunyaDiari.

«Amb molt de dolor, però segurs com ell ho estava de la seva arribada a la Casa Pairal, us informarem en breu dels actes de comiat», afegeix el compte de Twitter, creat per divulgar les causes i el treball del bisbe.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha mostrat el condol aquest dissabte per la mort del bisbe català Pere Casaldàliga als 92 anys. El cap del Govern ha reconegut la vida de Casaldàliga com «una lluita per la causa del món indígena» treballant per l'església «dels més pobres».

«La pau com a fruit de la injustícia, l'alliberament de les persones i els pobles oprimits», ha apuntat Torra. A través d'una publicació a Twitter, Torra ha recordat la vida del bisbe català com a «plena, compromesa i solidària». «Una vida de fe. Gràcies, bisbe Casaldàliga!'», ha expressat. 


Comentaris

envia el comentari