YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Publiquen el sou de Fernando Simón en plena polèmica per la gestió de la pandèmia

El director del CCAES va aconseguir la plaça de funcionari l'any 2006

Fernando Simón amb les mans a l'aire i les banderes espanyola i europea al darrere
Simón va aconseguir la plaça de funcionari l'any 2006 | Europa Press

Sempre en el focus de les crítiques, molts espanyols s'han preguntat al llarg d'aquests mesos quants diners cobra Fernando Simón per fer la seva feina. Però la xifra s'havia convertit en un dels secrets millor guardats. Fins ara, perquè el diari 'La Razón' acaba de publicar el sou de Fernando Simón citant fonts no oficials de Sanitat.

Segons la informació, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, és un funcionari de nivell 30 que va accedir a l'administració a través d'una oposició, i cobra 5.452,6 euros bruts al mes, més tres plusos que Sanitat Oculta. Aquests 5.452,6 euros al mes que cobra Simón són la suma de diverses partides.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El sou base són 1.203,56 euros, que augmenta a través del complement específic lligat al càrrec que ocupa. Aquest complement està valorat en 26.405,82 euros anuals, que dividits en 14 pagues dóna un total de 1.886,13 euros mensuals. Sumant el sou base i el complement específic són 3.089,69 euros bruts al mes, una quantitat on s'ha de sumar el complement de destí.

En el cas de Simón, 1.051,31 euros més que sumats als anteriors dóna 4.141 euros bruts. La xifra final inclou 1.075 euros més en concepte de productivitat per dedicació i hores treballades. En total, 5.216. Però la cosa no acaba aquí. El doctor Simón percep 47,32 euros al mes per cada trienni d'exercici que acumula a l'administració. En fer més de 15 anys que treballa com a funcionari, suma cinc triennis que afegeixen 236,6 euros extres al sou total, que ascendeix a 5.452,6 euros.

A prop del sou anual de Pedro Sánchez

En multiplicar la quantitat per 14 pagues, dóna un sou anual de 76.336,4 euros, una quantitat propera als 84.845 euros anuals que cobra Pedro Sánchez i els 78.000 de Carmen Calvo. I està per sobre del sou de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, xifrat en 75.531. 

La xifra crida més l'atenció quan es compara amb els sous dels sanitaris, perquè un metge amb plaça fixa percep entre 2.888 i 3.352 euros, depenent de la comunitat on treballi. Altres treballadors essencials durant la pandèmia, com els bombers, cobren entre 2.500 i 3.300 euros bruts, i un policia nacional té un sou base de 781,39 euros.

La publicació del sou de Fernando Simón arriba en el seu pitjor moment de popularitat per les crítiques que està rebent per la gestió de la tercera onada. El doctor Simón va minimitzar l'abast de la nova variant del coronavirus i va culpar el comportament dels ciutadans. Molts recorden que a més es compleix un any de les seves paraules on va dir que el coronavirus no serien més d'un o dos casos a Espanya.

Per sobre dels 7.000 euros

Aquesta informació revela un dels secrets millor guardats del govern espanyol durant la pandèmia. L'altre era el dels noms del comitè d'experts que va assessorar el govern espanyol durant la desescalada, i que finalment es van publicar per ordre del Consell Nacional de Transparència. De moment, Sanitat es nega a publicar oficialment el sou de Fernando Simón i el dels tres plusos que augmenten la quantitat de 5.452,6 euros.

Aquests plusos són gratificacions establertes pels càrrecs superiors de Simón, com la directora general de Salut Pública, Pilar Aparicio, la secretària d'estat, Silvia Calzón, i la ministra de Sanitat, Carolina Darias. A més, Simón guanya un plus de productivitat anual i una altra partida en concepte de productivitat per Covid que es va crear sota el mandat de Salvador Illa.

Fonts extraoficials asseguren que el sou de Fernando Simón es podria disparar per sobre dels 70.000 euros si se sumen aquests conceptes. S'ha de recordar que Simón va aconseguir la seva plaça de funcionari l'any 2006, durant el mandat d'Elena Salgado com a ministra de Sanitat al govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Fernando Simón va participar en el procés selectiu pel sistema lliure en el Cos de Metges Titulars. Dels 18 aspirants seleccionats va quedar en cinquè lloc. Va ser destinat a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, concretament a la Subdirecció General de Medicaments d'Ús Humà, amb un nivell 24 al nivell d'administració.


Comentaris

envia el comentari