Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diversos alumnes entrant a l'escola Sant Pau de Figueres aquest 11 de gener del 2021

Pugen a 731 els grups escolars confinats i a 17.558 les persones en quarantena

En la mateixa línia, hi ha quatre centres tancats totalment

Diversos alumnes entrant a l'escola Sant Pau de Figueres aquest 11 de gener del 2021
Els grups escolars confinats s'han incrementat lleugerament en les darreres hores | ACN

Els grups escolars confinats per covid-19 són 731, 49 més que en el darrer balanç, segons dades del Departament d'Educació. Representen l'1,02% dels aproximadament 72.000 grups.

Hi ha 17.558 persones confinades, 1.184 més que en el darrer balanç: 16.635 alumnes (+1.135), 862 docents i personal d'administració i serveis (+46) i 61 de personal extern (+3). Els positius acumulats són 59.370, 197 més que en el balanç anterior.

Es registren 1.557 positius als centres educatius els darrers deu dies. Hi ha tres centres tancats –un menys- a la Cerdanya, l'Alt Urgell i el Segrià, i representen el 0,06% del total. A més, hi ha 496 centres amb algun grup confinat, el 9,72% dels 5.104 centres.

Els quatre centres tancats són l'escola Pere Sarret, de la ZER Baridà-Batllia, a Montellà i Martinet (Cerdanya); l'escola Francesc Xavier, a la Seu d'Urgell (Alt Urgell); i l'escola Plançó de Lleida (Segrià).

Bargalló i Ribó celebren l'aprovació del procediment d'admissió

D'altra banda, el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, han celebrat aquest dimarts l'aprovació del Decret de la programació de l'oferta educativa i del procediment d'admissió en els centres del Servei d'Educació de Catalunya —abreujadament, el decret d'admissions—.

En una reunió telemàtica del Pacte contra la Segregació Escolar, Bargalló ha definit el decret com «un gran pas endavant en la lluita contra la segregació escolar».

El text preveu que les administracions podran decidir el nombre de places per grup en centres públics i concertats per a evitar escoles amb poca demanda que es puguin convertir en guetos; a més, conté compensacions econòmiques per a les concertades que escolaritzin a alumnes d'origen vulnerable.

El conseller ha referit que el text resol «de forma decidida» molts elements que estaven sobre la taula del debat educatiu en els últims anys.

Ha assegurat que «ningú pot discutir la seva aplicació perquè neix d'un consens», en referència al fet que part d'un mandat del Pacte contra la Segregació Escolar, que reuneix forces polítiques i educatives catalanes.

Bargalló ha destacat la importància que s'hagi aprovat en aquestes dates, coincidents amb el període de preinscripció, ja que la programació de l'oferta, el principal element del decret, és «una cosa fonamental».

Ribó ha demanat «solemnement» a les forces polítiques del Parlament que assumeixin el desenvolupament i aplicació del decret en la nova legislatura. El Síndic ha alertat que «bloquejar consensos no serveix de res», en referència a l'aprovació que suscita el contingut del decret entre els membres del Pacte contra la Segregació Escolar.