Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont durant la conferència sobre el Referèndum d'Independència català al Parlament Europeu el 24 de gener de 2017

Puigdemont, escollit un dels eurodiputats 'top' del 2020

Entre els 20 membres de la llista també es troba Esteban González Pons

Puigdemont entre els MEPs (Membres Parlament Europeu) a tenir en compte aquest 2020. L'influent diari polític internacional 'Politico' ha volgut escollir l'expresident Carles Puigdemont com un dels 20 eurodiputats més prometedors d'aquest any, els que podrien tenir més renom.

Tal com explica 'Politico' «Carles Puigdemont és antiga persona 'non-grata' al Parlament, però ara, s'ha convertit oficialment en eurodiputat, alguna cosa que pot durar poc si els legisladors decideixen prendre mesures. Espanya prefereix que l'exlíder independentista català torni per ser jutjat per càrrecs de sedició després de liderar un fallit referèndum d'independència català l'any 2017».

Per què l'han triat a ell com un dels MEPs? Doncs perquè segons el mitjà citat  «és probable que la saga Puigdemont sigui una de les notícies més habituals de la Unió Europea aquest any», ja que «s'espera que l'eurodiputat català més famós importi la seva lluita per la independència al Parlament i defensi els drets dels seus companys catalans».

Esteban González Pons, també entre els 20 escollits

A la llista també s'hi troba Esteban González Pons, exsenador del PP a Espanya i conegut diputat al Parlament Europeu  que «ha atret molta atenció pública, fins i tot a YouTube, pels seus forts discursos sobre la UE al plenari». A més, sorprèn que els dos estiguin a la llista, ja que González sempre ha sigut molt crític amb Bèlgica per no perseguir Puigdemont i recentment va mencionar en un ple d'Estrasburg que «hem d'assenyalar amb el dit als enemics d'Europa, hem d'assenyalar als nacionalistes, els separatistes i els separadors. El nacionalisme és l'enemic de la pau».

També et pot interessar...