Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Carles Puigdemont i Núria Feliu.

Puigdemont plora la mort de Núria Feliu: «Una insubornable fidelitat a Catalunya»

L'expresident de Catalunya ha recordat la figura de Núria Feliu

La mítica cantant catalana Núria Feliu ha mort avui amb 80 anys. Una de les figures més rellevants de Catalunya, que va interpretar temes de jazz, boleros i cuplets, a més de cançons populars catalanes en els seus més de 40 discos.

Ara, moltes persones se n'han volgut acomiadar a través de les xarxes socials amb missatges afectuosos i que recorden la seva llarga trajectòria. I entre aquestes persones, hi ha qui va ser el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

A través d'un tuit, s'ha acomiadat de qui va ser la primera veu del jazz en català. «Gràcies per haver-nos regalat tantes coses, i per la teva insubornable fidelitat a Catalunya i el català. Descansa en pau», es pot llegir al missatge que ha publicat Puigdemont.

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont s'acomiada de Núria Feliu. | ACN

Tanmateix, també ha aprofitat per enviar un missatge al ministre de Cultura i Esport del Govern espanyol, Miquel Iceta. L'expresident li ha retret que «és incapaç de recordar un fet determinant en la vida artística i social de la Núria Feliu, que en va fer un compromís insubornable: cantava en català, i ho feia perquè era la seva llengua i perquè el català ha estat i està amenaçat».

Mor Núria Feliu amb 80 anys

La cantant catalana tenia una llarga trajectòria dins del món de la música. I és que va interpretar des de temes de jazz, boleros i cuplets fins a cançons populars catalanes, peces de musicals nord-americans i versions de poetes catalans en més de 40 discos.

Feliu es va iniciar de molt petita en la música als orfeons Canigó i de Sants, un barri en què sempre ha estat molt arrelada. A més, va fer també les seves primeres interpretacions com a actriu dramàtica, per després passar a formar part de l'Agrupació Dramàtica de Barcelona.

El 1964 va debutar com a cantant, acompanyada del conjunt Els Quatre Gats, i des d'aleshores va actuar amb continuïtat. Va realitzar nombrosos enregistraments discogràfics i va publicar, un any després, els seus primers dos àlbums.

Foto de Núria Feliu de jove.
La cantant va patir un ictus el 2021. | Cedida

Una trajectòria molt notòria, plena d'èxit i cançons que quedaran en el record de molts catalans. Tot i que el gener del 2005 va anunciar que deixava d'actuar en directe, el 2016 va publicar les seves memòries Dies i records d'infantesa. Tanmateix, a principis de l'any passat va patir un ictus que la va obligar a mantenir un segon pla.