Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Vladímir Putin fent un discurs

Vladimir Putin hauria pres una decisió «imminent» amb la guerra

La intel·ligència britànica s'anticipa als plans de Putin: Rússia prepara un canvi d'estratègia

Putin tensa la corda. La seva superioritat armamentística és molt clara i n'abusa. La resistència ucraïnesa, però, no li ho posa gens fàcil i ara Putin s'ha vist forçat a canviar de plans. 

Com a mínim, així ho assegura el Ministeri de Defensa del Regne Unit. Segons els informes britànics, l'Exèrcit rus planeja un canvi d'estratègia per iniciar una nova guerra de desgast. El seu primer intent en sòl ucraïnès va fracassar i ara Rússia té un pla que s'executarà de manera «inminent».

Vladímir Putin caminant amb un altre home
Vladimir Putin hauria canviat el rumb dels seus plans i ara vol iniciar un nou atac. | GTRES

Un canvi «imminent»

«Rússia ha estat s'ha vist obligada a canviar la seva aproximació operativa i ara persegueix una estratègia d'atrició. Ha estat incapaç d'assolir els objectius inicials, sorpresos per la resistència ucraïnesa», diuen des del Regne Unit.

«Ús indiscriminat d'atacs»

Putin està decidit a donar sobre la taula i al Regne Unit tenen clar que iniciarà un atac ferotge i indiscriminat. «Probablement involucrarà l´ús indiscriminat d´atacs que desembocaran en un augment de les víctimes civils», diuen.

«La destrucció de la infraestructura ucraïnesa i l'empitjorament de la crisi humanitària», asseveren sobre un atac que creuen imminent i que, novament, pot canviar el rumb de la guerra.

Putin, desafiant 

Així mateix, el president de Rússia, Vladímir Putin, ha admès que les sancions d'Occident per la invasió d'Ucraïna «creen molts problemes", tot i que ha afegit que, alhora, generen «oportunitats» per a les empreses russes.

Diu que, per exemple, abans tenien «por»  d'operar als territoris de Crimea i Sebastopol pel fet que hi poguessin haver sancions i ara «no tenen res a témer» .

Putin ho ha dit en una reunió sobre el desenvolupament d'aquestes dues regions ucraïneses autoproclamades independents el 2014 i annexionades des de llavors a Rússia.

En paral·lel, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha recordat avui als diputats del Parlament alemany la caiguda del mur de Berlín per persuadir-los que facin tot el possible per aturar la invasió.