URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

41710, el número premiat amb el primer 4t premi de la jornada

La persona que posseeixi un dècim amb aquesta xifra guanyarà 20.000 euros | El premi ha caigut a Badalona, Barcelona, i també ha caigut a Alacant, Madrid, Sevilla, Jerez, La Corunya, Màlaga, Múrcia i València.

4 premi 1 Imagen de archivo del Sorteo Extraordinario de Lotería de Navidad.
Imatge d'arxiu del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal. | CatalunyaDiari.cat

Ha sortit el primer quart premi del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal. El número que els nens de Sant Ildefons han cantat al Teatre Reial ha estat el 41710, premiat amb 200.000 euros. La persona que posseeixi un dècim amb aquesta xifra guanyarà 20.000 euros, el qual ha caigut a Badalona, Barcelona, i també ha caigut a Alacant, Madrid, Sevilla, Jerez, La Corunya, Màlaga, Múrcia i València. 

 

La baixa probabilitat de ser premiat

La probabilitat de què un dècim de la Loteria de Nadal sigui premiat amb 'El Gordo' és d'una entre 100.000, és a dir, de 0,00001, la mateixa probabilitat que trobar un gra pintant de vermell en 2,7 quilos d'arròs, segons Onofre Monzó, president de la Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques.

«Aquesta proporció és la mateixa que un gra i 2,7 quilos d'arròs (suposant que un gra d'arròs pesa al voltant d'uns 0,027 grams), una gota i una garrafa de 5 litres d'aigua, una gota de tota la nostra sang o un espectador amb el Camp Nou ple», ha explicat Monzó. La proporció es calcula tenint en compte que el sorteig té 170 sèries de 100.000 bitllets de 200 euros i cada bitllet té 10 dècims de 20 euros.

«L'esperança matemàtica» del premi

D'altra banda, Monzó ha parlat de si, en el cas de guanyar, el premi és proporcional a la probabilitat de ser premiat, motiu pel qual ha recordat que s'hauria de parlar «d'esperança matemàtica». «Amb aquest sorteig sabem que l'Estat dedica un 70% dels possibles ingressos a premis i el 30% restant són impostos que es reparteixen les diferents administracions; aleshores, la nostra esperança és de -0,30, és a dir, recuperar 14 euros per cada 20 jugats», ha detallat.

De la mateixa manera, ha apuntat que, amb la legislació actual, els premis de més de 2.500 euros tenen una retenció del 20%. «Si ens toca El Gordo, 400.000 euros per dècim, en realitat cobraríem 320.500 euros nets perquè els altres 79.500 euros anirien directes a Hisenda; així doncs, en realitat hem d'esperar recuperar aproximadament uns 11 euros per cada 20 euros jugats», ha remarcat.

«Tots els números són iguals»

En relació amb els números «de la sort», Monzó ha recordat que «matemàticament tots els números són iguals». «Com es diu popularment, 'tots els números estan al bombo' i, en aquest cas, és literal», ha recordat.


Comentaris

envia el comentari