Una infermera vacunant una dona gran

Sanitat rectifica: la quarta dosi de la vacuna contra la COVID-19, per a majors de 80

Després de molt de temps d'especulació, s'han confirmat els rumors

Ja han passat dos anys des que la COVID-19 va irrompre a les nostres vides i les va capgirar completament. La nostra tan estimada normalitat va desaparèixer totalment, i això ens va fer viure un autèntic malson.

Amb l'ajuda dels professionals i, per descomptat de la col·laboració ciutadana, hem aconseguit de mica en mica que la situació sanitària anés millorant. Cada cop són menys els contagis i els morts a Catalunya  i a tot el món.

Hem d'agrair en gran part al procés de vacunació, que ens ha permès avançar moltíssim. Actualment, s'acaba de confirmar que hi haurà una quarta dosi, i la població ja es prepara per afrontar-la.

Primer pla de les mans d'un sanitari subjectant un vial de vacuna
La quarta dosi de la vacuna de la COVID-19 ja és una realitat a Catalunya. | GTRES
 

La quarta dosi, per una part de la població

Carolina Darias, la ministra de Sanitat, ha estat l'encarregada de transmetre aquesta informació. La ministra ha informat d'una quarta dosi de la vacuna contra la COVID-19 «per a tota la població». Ha confirmat aquesta notícia a través del programa televisiu Al Rojo Vivo.

Tot i això, hores després, el govern espanyol ha fet marxa enrere i ha aclarit que la nova dosi de reforç serà per a majors de 80 anys i residents, tal com s'havia aprovat la passada setmana a la Comissió de Salut Pública.

Durant les primeres declaracions, no s'ha pogut predir una data exacta per administrar-la. Caldrà esperar que els experts i les autoritats es manifestin sobre això.

Darias opina que la quarta vacuna podria arribar a la tardor, ja que és el moment en què tenen prevista l'arribada de les noves vacunes adaptades a les diferents variants. Tots plegats estem posant el nostre granet de sorra per vèncer d'una vegada per totes la pandèmia de la COVID-19.

Després de l'adeu definitiu a les mascaretes, el país afronta un punt d'inflexió on prendre les decisions correctes és un factor clau. Un pas en fals podria fer que tots els nostres esforços no serveixin de res, i que hàgim de tornar a començar de zero.

Ja han quedat enrere les quarantenes, el tancament d'aeroports o els locals d'oci, i les restriccions horàries. Estem més a prop que mai de la normalitat que tant desitgem, i el Govern ho sap de sobres.

La verola del mico, un altre front de batalla

La ministra de Sanitat també ha mostrat una gran preocupació sobre la nova malaltia que espanta el món sencer, la verola del mico. Com l'Organització Mundial de Salut, Carolina Darias ha tranquil·litzat la població.

I és que a Espanya ja s'han desenvolupat fins a 200 dosis de la vacuna, que només es posaran a pacients amb característiques molt concretes. Encara falten molts detalls per conèixer sobre la verola del mico, i les autoritats en són plenament conscients.