Patum de Berga

Tensió a la Patum de Berga: un jutge ordena suspendre els concerts de la Festa Major

Les festes han tingut un inici agredolç

Les festes de la Patum de Berga, al Berguedà, són un dels esdeveniments més esperats de l'any i, encara més, després de les restriccions viscudes a causa de la pandèmia del coronavirus.

Tothom tenia moltíssimes ganes que esclatés el tret de sortida d'aquesta famosa celebració, encara que l'alegria ha durat poc.

Ahir a les dotze van repicar les campanes de la plaça Sant Pere i va arrencar oficialment la Patum amb el so del tabal i el passacarrers.

Era el moment més esperat per a centenars de berguedans després de dos anys sense celebrar la festa per la pandèmia. Un fet inèdit en la història de la Patum, ja que només s'havia suspès per la Guerra Civil.

Molta emoció

Comencen cinc dies de festa i alegria en una Patum que s'espera de rècord: amb màxima assistència, amb el pressupost més gran de la història i amb temperatures extremes.

«Després de dos anys, Berga torna a la vida» , assegurava Ivan Sànchez, per a qui aquesta serà la seva primera Patum com a alcalde. 

La regidora de Patum, Roser Valverde, va confessar que havia dormit poc més de dues hores pels nervis, explicava que, més enllà de la Patum «de la represa» aquest vol ser «l'inici d'una nova etapa de la festa».

«Volem que la Patum sigui de debò un pol cultural, d'atracció turística, de dinamització econòmica i ara en tenim una oportunitat», va subratllar.

▶️ Hola Sant Pere 2022

L'alegria ha durat poc

Un jutge ha ordenat a l'Ajuntament de Berga que suspengui de manera cautelar els concerts de Patum que s'havien de fer a la Plaça Cim d'Estela o a finalitzar-los, com a molt tard, a la una de la matinada.

El magistrat ha estimat les mesures cautelars exigides per la residència de gent gran Berga Residencial.

El centre demanava que se suspenguessin els concerts perquè superarien els 80 decibels. La regidora de Patum, Roser Valverde, ha dit que han rebut les cautelars aquest dimecres a la tarda i que estan estudiant «diferents vies» per trobar una solució.

Assegura que no tenien coneixement que la residència hagués denunciat aquesta situació. Els concerts estaven previstos per a dijous i divendres fins més enllà de les cinc de la matinada.