Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'un sismògraf

Quatre terratrèmols sacsegen la mateixa zona d'Espanya en només sis hores

Entre la nit de diumenge i el matí de dilluns, a Granada s'han produït diversos sismes

Granada s'ha vist afectada pels terratrèmols de nou. La província andalusa, que ja està prou acostumada als sismes, ahir dilluns va tornar a patir un episodi de moviments sísmics. 

Segons ha registrat l'Institut Geogràfic Nacional, durant la nit d'aquest diumenge a dilluns s'han pogut detectar fins a quatre sismes, i alguns d'ells s'haurien notat entre la població. El més intens de tots, però, hauria estat a mig matí. Es va produir a les 10:28 i va ser un terratrèmol de 2,6 graus de magnitud. 

L'epicentre s'ha localitzat a la localitat metropolitana d'Armilla, tot i que, de moment, no s'ha detectat la profunditat exacta a què s'ha produït.

 

Diversos terratrèmols durant la nit

Així doncs, aquest hauria estat el sisme que part de la població va notar ahir al matí. No s'ha informat, però, que hi hagi provocat cap tipus de desperfecte o danys materials ni personals.

També se sap, com ja hem dit, que durant la nit de diumenge es van succeir diversos terratrèmols a la província, tots ells de menor intensitat que el del matí. De fet, tots van estar per sota dels 2,5 graus de magnitud, segons les dades que s'han obtingut a l'Institut Geogràfic Nacional, i es van produir en localitats diferents. El primer sisme, de 2,1 graus, va tenir lloc al municipi de Santa Fe cap a les 4:00.

Després d'aquest, el següent que es va produir ja va ser passades les 10:00, concretament a les 10:30, sense comptar el que esmentàvem en primer lloc. Aquest sisme es va produir a Ogíjares i s'ha calculat que no ha passat dels 1,9 graus de magnitud. Finalment, el terratrèmol que va posar fi a aquesta seqüència de moviments sísmics va ser a Armilla de nou, a les 10:46 i amb una magnitud d'1,5.

Com dèiem, el fet que alguns d'aquests sismes s'hagin sentit ha fet que en xarxes socials s'hagi parlat molt del tema.

Diverses persones residents a Granada, de les zones afectades, n'han parlat a Twitter, per exemple.

Fins i tot hi ha alguns comentaris que han fet al·lusió a un altre episodi de terratrèmols que va succeir a Granada fa un temps, tot i que aquell va ser bastant més preocupant.

Una nit amb 40 terratrèmols a Granada aquest mateix any

Cal recordar que no és gens estrany que una província com Granada hagi registrat diversos terratrèmols en poques hores.

Es tracta d'una zona amb força activitat sísmica. De fet, no és la primera vegada, ni de bon tros, que la zona pateix diversos moviments de terra seguits.

Només cal retrocedir uns mesos enrere per a recordar un dels episodis de terratrèmols més sonats dels últims temps a la província andalusa.

Es van produir més de 40 terratrèmols en un espai de temps molt curt. De fet, tots es van produir, pràcticament, la mateixa nit. En aquella ocasió, a més, aquests sismes van arribar a magnituds molt altes, alguns d'ells de 4,2 i 4,5 graus.

Van provocar desperfectes materials, tot i que no gaire greus. Moltes persones van sortir al carrer quan van sentir els moviments.

Fins i tot hi va haver persones que van marxar de casa seva o de la feina per a refugiar-se en zones més controlades o sense perill. Tot això va succeir al gener d'aquest mateix 2021.

Per sort, aquesta última vegada la situació no ha sigut tan preocupant i, de moment, no s'han hagut de lamentar danys majors.