Gent gran caminant pel parc

Tot el que han de caminar els majors de 65 anys per viure més anys amb millor qualitat

Caminar és una activitat que pot augmentar l'esperança de vida

L'exercici, juntament amb una correcta alimentació, constitueixen dos dels pilars fonamentals a la vida de qualsevol ésser humà. Tots sabem com és d'important moure's i mantenir-se actiu, especialment quan s'arriba a certa edat.

Tanmateix, el que potser no tothom sap és que l'exercici no ha de ser sinònim de gimnàs. Com a alternativa, hi ha una activitat molt beneficiosa i que podem fer tots, independentment del lloc on ens trobem i de l'edat que tinguem: caminar.

Si vols allargar els teus anys de vida, surt a caminar

Caminar, passejar… hi ha diferents maneres de dir-ho. Tot i això, tots estarem d'acord que es tracta d'una pràctica molt senzilla i habitual. Alguns ho fan per plaer i d'altres potser per necessitat. En qualsevol cas, els beneficis són els mateixos.

Sigui una caminada a prop de casa, per la platja o fins i tot a muntanya, tan sols amb fer el gest ja estaríem guanyant molt. I si hi afegim la companyia de més persones, com ara familiars o amics, el pla està assegurat. No hi ha res més gratificant que compartir el teu temps amb la gent que estimes i si, a més, això t'aporta beneficis per a la teva salut… Millor que millor!

Foto d'uns avis i una nens corrent per una platja
Practicar exercici amb persones del nostre voltant pot ser molt gratificant. | GETTY IMAGES

El que és clar és que no només guanya el nostre físic, sinó també la nostra ment i el nostre estat emocional. Com comentàvem, sortir a caminar és un exercici senzill, gratuït i universal. Qualsevol persona que s'ho proposi pot dur-ho a terme. Encara que es pot realitzar a qualsevol edat, hi ha una part de la població a qui podria beneficiar-li específicament. Estem parlant de les persones grans i, concretament, les que tenen més de 65 anys.

Amb el pas del temps i dels anys el nostre cos canvia i juntament amb ell, també la nostra força i vitalitat. Arribats a aquesta edat, és normal que les persones es vagin movent menys. Tanmateix, amb l'article d'avui volem mostrar-te que, precisament, com més moviment hi hagi… més esperança i qualitat de vida guanyaràs. I no, això no ho diem nosaltres, sinó la ciència.

Foto de dues persones grans fent exercici.
L'envelliment afecta tant mentalment com físicament, per això cal estar actiu. | Getty Images

Un estudi elaborat pel Centre per al Control i la Prevenció de Malalties, als Estats Units, així ho ha demostrat. Després d'observar les anàlisis elaborades per aquest organisme, s'ha arribat a una conclusió força interessant: s'ha estimat que l'ideal és fer, com a mínim, 5 caminades a la setmana. En aquest sentit, les persones grans haurien de fer uns 150 minuts setmanals d'activitat física moderada.

Per aconseguir aquest propòsit, s'ha demostrat que caminar és una de les millors opcions a què es pot recórrer. A més, una cosa que també cal destacar és l'increment que això suposaria quant a l'esperança i la qualitat de vida.

Beneficis de sortir a caminar

Si hi ha alguna cosa que ens aporta la pràctica d'exercici (a més dels aspectes físics), és la millora del nostre benestar, tant mental com psicològic. De fet, aquests canvis es poden apreciar encara més en la gent gran.

Foto d'una persona caminant.
Fer exercici, simplement caminant, és una opció amb molts beneficis. | Getty Images

Els resultats de l'estudi anterior també mostraven els beneficis quant als aspectes preventius. En aquest sentit, el Centre per al Control i la Prevenció de Malalties va assenyalar que sortir a caminar pot prevenir o endarrerir molts problemes de salut.

També és important ressaltar com, amb aquest senzill hàbit, els nostres músculs es poden mantenir més forts i actius. En el cas de la gent gran, evidentment, això ajudaria a continuar fent les tasques del dia a dia i, per tant, a no dependre d'altres persones.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!