Una persona llegint un diari en una terrassa amb diverses persones caminant per davant

Entra en vigor la flexibilització de les mesures anti-Covid a Catalunya

El Procicat demana precaució davant la l'aixecament d'algunes de les restriccions

Bars i restaurants, universitats i gimnasos estrenen aquest dilluns el relaxament d’algunes de les mesures restrictives contra la Covid-19, aprovades dijous passat pel Procicat i que tindran una vigència d'una setmana. Així, els establiments de restauració poden obrir des d'avui de manera ininterrompuda de 7.30 a 17 hores, alhora que es recuperen gradualment les classes presencials a la universitat amb un 30% d'aforament, el lleure i les extraescolars per als àmbits de Secundària, FP i Batxillerat, així com de les competicions d'esport federat per a majors de 16 anys.

A més, es permeten més de dues bombolles en les reunions de sis i també es reprenen les activitats als centres cívics per a majors de 60 anys, amb un màxim de sis persones i a l'aire lliure. També es reobren els vestidors als gimnasos, i museus i biblioteques podran celebrar actes culturals. Tot això, seguirà així durant els pròxims set dies. Malgrat que s'ha establert una franja única de 7.30 a 17 hores per a la restauració de dilluns a diumenge, els bars i restaurants que es trobin en centres comercials continuaran tancats.

Presencialitat a les universitats del 30%

En el cas de les universitats, les noves mesures anti-Covid aprovades pel Procicat estableixen que hi pot haver una presencialitat del 30% a les classes teòriques per al conjunt dels centres universitaris, deixant en mans de l'autonomia universitària com aplicar aquest percentatge. Cal recordar que a les universitats catalanes ja es permetien classes presencials en el primer curs.

Pel que fa als vestidors dels gimnasos, tot i que es reobren, se n'ha de fer un ús «racional» i complint en tot moment les mesures de seguretat. En l'àmbit esportiu no es reprenen totes les competicions esportives perquè això comportaria un alt volum de gent i de mobilitat, motiu pel qual s'ha optat per continuar fent petites passes amb la represa de les competicions que inclouen persones de més de 16 anys.