Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un meló d'alger tallat a trossos al costat d'una imatge en primer pla d'una dona sorpresa amb un interrogant al cap

Què et pot passar si comences a menjar síndria cada dia durant setmanes

La síndria és la fruita de l'estiu per excel·lència i destaca, entre d'altres, per les propietats hidratants

Pensar en l'estiu és fer-ho també a la síndria, una de les fruites estivals per excel·lència. Amb un gran poder refrescant i hidratant, són cada cop més els que aposten per ella com a postres o berenar durant aquesta època de l'any.

La síndria destaca, a més de pel seu sabor, gràcies als seus beneficis per a la salut. Aquesta fruita compta amb nutrients essencials i diferents propietats que la converteixen en una gran opció fins i tot per gaudir diàriament.

Això és el que menjar síndria diàriament pot fer per tu

La síndria és la fruita amb més quantitat d'aigua, ja que suposa el 95% del seu pes, com confirmen des de la Fundació Espanyola de Nutrició (FEN). A més, compta amb diversos beneficis que és interessant conèixer per prendre-la cada dia.

Poder hidratant

Gràcies a la seva composició d'aigua, consumir síndria diàriament us pot ajudar a reposar líquids després de l'exercici o quan fa molta calor. Compte amb un gran poder hidratant beneficiós per a totes les funcions corporals, així com per a la pell.

Font de potassi

Aquesta fruita també és una gran font de potassi, essencial per al funcionament correcte del cos. Aquest mineral contribueix a la regulació de líquids i electròlits a les cèl·lules, aconseguint una bona pressió arterial.

A més, el potassi també ajuda a primer una bona funció muscular i nerviosa. En consumir aquesta fruita diàriament, es prevenen les rampes musculars, per la qual cosa és molt interessant per als esportistes.

Imatge de fons de diverses síndries senceres i una altra imatge d'un meló d'alger tallat
La síndria és rica en minerals, vitamines i compta amb grans propietats per a la salut | PixaBay, Getty Images

Aportació en vitamina A

D'altra banda, el meló d'alger és ric en vitamina A, un nutrient clau per mantenir una bona salut ocular, així com per a la funció immunològica. Aquesta vitamina manté la salut de la pell i de les membranes mucoses. A més, és una barrera natural contra infeccions.

Rica amb licopè

A més, la síndria és rica en licopè, un gran antioxidant que destaca per reduir el risc d'alguns tipus de càncer i malalties cardiovasculars. Els antioxidants destaquen per neutralitzar els radicals lliures, disminuint el dany cel·lular.

Baixa en calories

Una altra de les coses per les quals destaca la síndria és per ser baixa en calories, amb una aportació d'unes 30 per cada 100 grams, com recorden des de la FEN. Això la converteix en una gran opció per perdre pes dins una dieta equilibrada.

Contingut en fibra

El seu contingut en fibra també fa de la síndria una gran opció que millora la digestió i preveu problemes com el restrenyiment. Així mateix, pot millorar la circulació sanguínia gràcies al contingut en citrulina.