Què vol dir la sincronicitat entre dues persones?

Tot i que Carl Gustav Jung va començar a utilitzar el terme durant els anys quaranta, el seu origen es troba molt més lluny

Sincronicidad entre dos personas: cómo interpretar los signos del destino
Què vol dir la sincronicitat entre dos individus i com s'interpreta? | HOROSCOPOMAGICO.COM

Segur que algun cop has sentit a dir que les casualitats no existeixen i moltes persones, quan els passa alguna cosa positiva o negativa, dubten entre si és una casualitat o si és el destí. Són misteris del dia a dia que podrien entrar dins de la sincronicitat, una noció que examinarem en aquest article ressaltant, especialment, el vincle entre l'amor i la sincronicitat, o la sincronicitat entre dos individus.

Tots els secrets del joc del destí anomenat sincronicitat

La sincronicitat es produeix quan, com a mínim, dos esdeveniments tenen lloc de manera simultània i estan connectats pel significat i no pel motiu que, alhora, origina un significat per al subjecte. Durant els anys quaranta, el suís Carl Gustav Jung va encunyar la noció. Jung era psicòleg, assagista i metge psiquiatra, i el seu paper va ser clau pel que fa als orígens de la psicoanàlisi.

El psicòleg suís explicava, com a exemple del fenomen de la sincronicitat, el cas d'un pacient que normalment racionalitza en excés les coses que li passen, i un bon dia li explica al metge que havia somiat que li regalaven un escarabat daurat. Durant el mateix instant, a la finestra se sent un cop i el doctor l'obre, n'agafa alguna cosa i la mostra al seu pacient: «Té, el teu escarabat», li diu, després d'haver atrapat l'insecte que s'havia donat un cop contra la finestra. L'impacte que li va provocar la visió va originar-li a casa seva un alliberament mental molt important, que va ser altament rellevant perquè el pacient seguís amb la teràpia.

Ara bé, aquestes connexions més o menys aleatòries i casuals, que podrien ser subjectives, no justifiquen el fet que calgui trobar i demostrar una teoria física al voltant de la sincronicitat. Sí que ho fan, en canvi, altres connexions més fortes i poc probables, amb successions de coincidències d'allò més significatives que contribueixen a transformar la vida de manera important, com si el destí volgués que tot passés d'aquesta manera.

Normalment, les sincronicitats més poc probables es produeixen en circumstàncies vitals d'allò més peculiars, en què s'origina una transformació material i psíquica, una situació d'allò més poc estable que podria fer que el subjecte transformés la seva vida de manera radical, com si el destí ho volgués d'aquesta manera. Sigui com sigui, els individus que tenen una vida que s'adapta bé als hàbits no tenen gaire probabilitats d'experimentar sincronicitats.

Sincronicidad entre dos personas: cómo interpretar los signos del destino
Les sincronicitats més poc probables es produeixen en circumstàncies vitals peculiars | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Què diferencia les coincidències de les sincronicitats?

Arran de tot això, hi ha molta gent que podria creure que les sincronicitats són iguals que les coincidències, però això no és així. Les coincidències originen un impacte emocional molt potent, i podrien provocar que la vida canviés per complet i que totes les coses trontollessin tot i que uns esdeveniments i uns altres siguin inconnexos. 

En canvi, la sincronicitat del destí ajuda a treure't una espina i a fer que no visquis una situació que, en aparença, seria segura. Es produeixen dins de les èpoques de transició, canvi o qüestionament, i originaran un impacte emocional molt potent a la persona que les experimenta, a banda de produir transformacions vitals per a l'individu afectat.

En aquest punt és quan entra en joc el destí com a concepte, un poder que algunes creences diuen que fixa la manera en què passaran les coses, i que podria confirmar aquesta teoria que afirma que no existeixen les casualitats.

Podries gaudir d'una lliçó vital molt poderosa. Et pot afectar positivament o negativament, però no has de tenir cap mena de por. Quan experimentis una sincronicitat, gaudeix-ne del tot, i gaudeix de tots els moments de seguida que et sigui possible.

Sincronicidad entre dos personas: cómo interpretar los signos del destino
La sincronicitat i les coincidències són diferents | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

La sincronicitat entre dos individus i l'amor

Te'n recordes de quina manera vas conèixer l'amor de la teva vida i quins van ser els incidents que van conduir-te cap a ell o ella, segurament més d'un cop? Totes i cadascuna de les coincidències sorprenents que tenen alguna influència a la teva vida es produeixen per un motiu concret, tal com ja hem explicat, i aquestes sincronicitats tenen lloc quan ens trobem en una relació. D'aquesta manera, hi hauria un vincle entre amor i sincronicitat, o sincronicitat entre dos individus.

Resulta rellevant que no ens deixem de plantejar una cosa: les sincronicitats no són sinònim d'una existència feliç. Podria voler dir que totes dues persones han estat destinades a estar juntes, però hi ha relacions que potser no han de durar tota la vida.

Un cop recordis aquest fet, t'ensenyem alguns senyals que demostren un vincle entre l'amor i la sincronicitat. Si tens una relació amb algú i veus aquests fenòmens, això podria ser un símbol de l'acceptació mútua de les ànimes i pot voler dir que tens la capacitat de tenir una relació feliç i profunda. Podria ser que aquest individu sigui l'ànima bessona que sempre has buscat.

No pares de veure el seu nom a tot arreu

Potser t'ha passat en alguna ocasió: estimes algú secretament i et queda molt poc per passar a entrar dins de la seva vida. Aleshores, observes el seu nom a tot arreu: als diaris i revistes, als llargmetratges, a la feina la nova persona que ha arribat es diu així... Fins i tot quan sents amor veus aquest nom de manera molt més freqüent que abans.

Sents constantment les cançons que més li agraden

En el moment en què encens la ràdio o vas canviant de cadena televisiva, sents que les cançons que més li agraden es repeteixen de manera freqüent. Fins i tot als bars o pel carrer. Es tracta d'un exemple molt revelador al voltant de l'amor i la sincronicitat.

Penseu en el mateix alhora

Un exemple d'això seria que et posis a treballar per planificar un cap de setmana d'allò més fantàstic, i que la teva parella també tingui aquesta idea i te l'expliqui pocs segons abans que tu facis la teva proposta. No es tracta d'una coincidència i prou, les casualitats són inexistents: la teva ment hauria transmès el missatge a l'altra persona de manera silenciosa i sense que te n'adonis. Finalment, hauràs de reconèixer que havies pensat exactament la mateixa cosa.

Què és la sincronicitat numèrica?

Igualment, es poden desxifrar missatges per mitjà de la sincronicitat numèrica, una noció oposada a la d'atzar. Dins de l'àmbit de la numerologia, cada xifra s'encarrega de transmetre un missatge i una energia concreta. Cadascun dels números o seqüències s'inclou dins del nostre camp visual per un motiu concret. Podem trobar la sincronicitat numèrica en els casos en què contemplem l'hora i hi observem xifres repetides, com ara 22:22 o 00:00.

Durant el segle VI abans de Crist, els pitagòrics es van encarregar de popularitzar la noció que diu que les xifres no només són símbols matemàtics, sinó que gaudeixen igualment d'un significat a nivell espiritual. Tal com deia Pitàgores: «els números són mestres de les idees i de les formes, i són les causes dels dimonis i les divinitats».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari